Pla mig del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, en roda de premsa el 2 de febrer del 2018 (Horitzontal)

La seu social del BS no tornarà sense una “raó molt de pes” en un futur

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat aquest divendres que la seu social no tornarà a Catalunya a menys que hi hagi una “raó molt de pes” que per ara no existeix. Oliu ha afirmat que se sent “molt còmode” a Alacant, on ha recordat que el banc té la quota de mercat més alta.

“No em sento exiliat, em sentiria exiliat si hagués de viure fora d’Espanya”, ha afegit. Tot i que la xifra de dipòsits del banc va créixer en 1.200 milions d’euros el quart trimestre del 2017, Oliu ha admès que hagués augmentat més si no hagués estat pel “nerviosisme” que es va viure el mes d’octubre, sobretot a Catalunya. També ha assegurat que “no hi va haver boicot” cap al Sabadell i que “la recuperació del banc” va començar la setmana després del trasllat de domicili fiscal.

Oliu ha assegurat que el canvi de domicili va ser una “espècie d’as a la màniga que teníem per si passava el que va passar”. “Com que va passar, ara estem en una situació anàloga però diferent”, ha subratllat. És a dir, que el Sabadell no tornarà a moure la seu social a menys que hi hagi una “raó molt de pes”, tal com ha afirmat. Oliu ha assegurat que inicialment no tenien intenció de canviar la seu però que es va acabar fent per motius “tècnics”.
“L’impacte del nerviosisme va ser més important a Catalunya que a fora i també hi va haver més moviment de comptes a Catalunya” que a la resta d’Espanya, ha dit Oliu. El president ha ubicat aquest “nerviosisme” en les dues primeres setmanes d’octubre i ha assegurat que la recuperació del banc va començar la setmana després del trasllat de domicili: “El canvi va ser un dijous i el dilluns següent ja va començar al recuperació”.

“No hi va haver boicot”

Oliu ha dit que “la marca Sabadell dins de Catalunya i a Espanya és reconeguda com una marca fora del context polític” i que per tant “no hi va haver boicot”, però hi havia “inquietud” entre la ciutadania pels fets de principis d’octubre. I això va fer que “la gent intentés assegurar els seus dipòsits i estalvis”, ha subratllat.

El president ha assegurat que estan “molt còmodes” amb la seu social a Alacant. “A Barcelona també estem molt còmodes, allí tenim el centre corporatiu principal. I també estem molt còmodes a Madrid”, on el Sabadell va traslladar la presidència i la conselleria general. “Abans vivia entre Barcelona i Madrid i una mica a Londres, i ara visc entre Madrid i Barcelona i una mica més a Londres”, ha subratllat Oliu.

Oliu, dimarts a la Cambra

Des de la seva fundació fins el passat mes d’octubre, Banc Sabadell tenia la seva seu social a Sabadell. També hi celebrava la Junta General d’Accionistes. Justament, el proper dimarts, Josep Oliu visitarà la Cambra de Comerç de Sabadell en l’habitual conferència ‘Perspectives econòmiques’.

Més de 800 milions de benefici

El grup Banc Sabadell tanca l’exercici del 2017 amb un benefici net atribuït de 801,5 milions d’euros, un 12,8 per cent més que en el 2016. L’entitat presidida per Oliu assegura que amb aquest resultat es compleix amb l’objectiu anunciat pel banc.

Foto portada: Josep Oliu, aquest divendres a Madrid. Autor: ACN.