Terrassa Teteria plaça del Gas

Quines mesures estudia l’Ajuntament per pal·liar els efectes del coronavirus?

L’Ajuntament està ultimant un pla de xoc per pal·liar els efectes de l’alarma sanitària en el teixiteconòmic local. Encara no s’ha aprovat però s’han avançat les línies bàsiques, que s’han exposat aquest dimecres en una trobada amb les entitats econòmiques de la ciutat. 

Segons avança el consistori, mentre duri la declaració d’Estat d’alarma caldrà fer una exempció o retornar els diners ja cobrats als establiments obligats a tancar de forma temporal. Com a mínim s’hauria d’aplicar a la taxa de residus, la taxa de mercats, la taxa dels mercats ambulants o la taxa d’ocupació de via pública per a les terrasses de bars.

Ja fa dies que el consistori s’havia compromès a no cobrar la part proporcional dels serveis que no es podran prestar per exemples a les escoles bressol, l’Escola Municipal de Música, el Conservatori Professional, l’Escola Illa o les activitats físiques. També es retornarà l’import de les entrades culturals dels espectacles que s’han suspès.

Més termini per pagar impostos

D’altra banda, a nivell general s’han suspès els embargaments per deutes, no es generen recàrrecs per impagaments, s’han aturat els interessos de demora i s’ha ampliat el termini per pagar impostos i taxes (ara la taxa de guals i l’impost de circulació es poden pagar fins el 5 de maig, i l’IBI i la taxa de residus es podrà pagar fins el 31 de juliol. També s’ha ampliat el termini per domiciliar els rebuts. S’estudia prorrogar també el termini de pagament de l’Impost d’Activitats Econòmiques.

Reunió Ajuntament i patronals

Aquest dimecres s’ha produït la reunió entre representants de l’Ajuntament i de les patronals Centre Metal·lúrgic, Gremi de Fabricants i Pimec, a més de la Cambra de Comerç i Indústria. S’ha acordat fer un document únic que s’adreçarà a empresaris i autònoms amb els ajuts aprovats pel govern central, el govern català i el govern municipal, així com els tràmits que s’han de fer. Així mateix es busquen opcions, bàsicament, de mediació entre propietaris i llogaters per evitar que el tancament temporal d’alguns establiments s’acabi convertint en tancament definitiu. També es farà un canal conjunt per facilitar i difondre la informació. Tots els agents es reuniran de forma periòdica per anar-se coordinant.

Foto portada: una terrassa, l’any 2016. Autor: David B.