Subvenció de fins a 3.000 euros a empreses de Sabadell que contractin aturats de més de 45 anys

L’Ajuntament ha posat en marxa una línia d’ajuts dotada amb 90.000 euros per bonificar la contractació de treballadors en atur majors de 45 anys. La proposta, modesta, ha estat aprovada pel ple municipal, i pot donar feina a un màxim de 30 persones durant sis mesos.

La partida total és de 90.000 euros i es pot donar un màxim de 3.000 euros a cada empresa que contracti durant un temps mínim de sis mesos una persona a jornada completa que estigui a l’atur i tingui més de 45 anys.

La mesura forma part del Pla municipal de foment a l’ocupació, amb una dotació de 700.000 euros. L’increment de persones aturades s’ha centrat molt especialment en els col·lectius de joves i majors de 45 anys. En el darrer cas, a més, hi ha major risc de cronoficació, és a dir, de que la persona aturada no torni a trobar feina. Un dels objectius del pla és donar sortida a algunes persones, que poden ser com a màxim 30 amb aquest pla.

Requisits

S’estableix un contracte mínim de sis mesos en jornada completa i a canvi es rebrà una subvenció de 3.000 euros per contractació. Cada empresa interessada podrà contractar un màxim de tres treballadors, com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Lluis Monge, al darrer ple municipal. Els candidats han d’estar registrats a la borsa de treball del Vapor Llonch i estar empadronats a Sabadell com a mínim en els darrers sis mesos.

Crítiques

La proposta s’ha aprovat al ple per unanimitat tot i que algunes formacions han matisat alguns punts. Esquerra Unida i Alternativa ha definit la contractació de 30 persones com un bon pas però “anecdòtic”; ICV tem que les persones contractes siguin acomiadades en sis mesos i l’Entesa hauria preferit potenciar les contractacions de persones aturades de llarga durada. Monge ha reconegut que el pla és “modest”.

Sabadell va tancar el mes de maig amb 19.068 aturats, segons dades del ministeri d’Ocupació (més info: ‘L’atur va baixar en gairebé 500 persones el mes de maig‘).

Foto portada: oficina del SOC, al carrer d’Alfons XIII. Autor: J.d.A.