Torna el Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit

  • El saló es celebrarà durant els dies 7, 8, 9 i 10 de març a la Fira Sabadell.
  • L’entrada és gratuïta i hi haurà un total de 230 vehicles d’ocasió garantits.

El Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit aterra a Sabadell en la seva 12a edició. A l’expositor s’hi podran trobar un total de 230 vehicles semi nous i amb una garantia de fins a cinc anys, depenent el vehicle. “Tots els expositors són concessionaris oficials i associats al Gremi de Tallers de Sabadell”, ha assegurat el director del Gremi de Tallers de Reparació de Sabadell i Comarca, Josep Manuel López.

S’hi podrà assistir els dies 7, 8, 9 i 10 de març de les 10 a les 20 hores ininterrompudament, i l’entrada serà gratuïta. A més, tots els vehicles que es venen tenen garantida una revisió de 100 punts que inclou neumàtics, frens, motor, caixa de canvis o enllumenat.

Un sector en auge

L’any passat es van fer 2.100.000 transferències de nom, que és el sistema pel qual s’adquireix un cotxe d’ocasió, segons dades del subdirector del Gremi de tallers. També assegura que l’any anterior els compradors es van gastar 12.000 euros de mitjana en l’adquisició dels seus cotxes d’ocasió. Aquestes xifres contrasten amb la “lleugera desacceleració que ha patit el sector del cotxe nou”, afirma el subdirector del Gremi de tallers de Reparació de Sabadell i Comarca, Agustí García.

Les novetats d’aquesta edició

Aquest any s’inclouran vehicles híbrids i elèctrics, encara que Garcia ha reconegut que “la idea de les administracions no és que hi hagi una gran infraestructura per carregar els cotxes elèctrics al carrer”, sinó que cadascú “hauria de sortit de casa amb el cotxe carregat” amb el 100 per cent de la bateria, que suposa uns 300 kilòmetres d’autonomia.

Gremi tallers. Autor: David B.
López i Garcia. Autor: David B.

També es disposarà de food truck i, pels més joves, de jocs preparats i màquines arcade. Es farà un sorteig de 2.000 entre tots els compradors i, al guanyador, se li restarà de la quantitat total que ha de pagar per l’adquisició del vehicle.

La problemàtica dels tallers il·legals

El director del gremi, Josep Manuel López, ha parlat de les greus conseqüències que tenen per a la seguretat vial els tallers il·legals. El director assegura que “només a Sabadell hi ha 490 tallers il·legals denunciats”, però sospita que les xifres són molt més altes, per què les oficials només inclouen els tallers que han sofert denúncies. Per últim, López sentencia que “els estaments públics haurien d’intervenir amb una miqueta més d’eficàcia”.

Foto portada: una edició anterior del Saló del Vehicle d’Ocasió. Autor: J.d.A.