Impulsores i impulsors de 'El Huevo Eterno 3', al davant de Sabadell Còmics. Foto: cedida.

Es presenta el fanzine ‘El Huevo Eterno 3’

Aquest dissabte la llibreria Sabadell Còmics ha acollit la presentació del tercer volum del fanzine El Huevo Eterno. La publicació compta amb la participació d’una vintena d’artistes vinculats amb l’Escola Joso Sabadell. Parlem amb la Mireia Girbau, una de les seves impulsores.

Fa tres anys, un grup d’alumnes d’Art Gràfic de l’Escola Joso Sabadell va editar el fanzine El Huevo Eterno. En aquella ocasió el tema central de la publicació va ser la metamorfosi. Un any després van publicar el segon exemplar, que va versar sobre els viatges. El leitmotiv d’aquest tercer és el destí.

Per què la metamorfosi, els viatges i el destí?
En el primer parlàvem de la metamorfosi, que és com la nostra evolució com a artistes. En el segon, dels viatges, ja que són una part molt important de la nostra vida, i ens movem bastant cada dia. I en el tercer, ja més a nivell de conclusió, vam parlar d’incloure una reflexió sobre el destí: després de tot aquest camí, què ens espera? Just quan acabàvem la Joso molts pensàvem que no sabríem com encaminar la nostra vida després d’aquesta tapa, perquè vulguis o no, l’escola sempre és com un niu amb molts companys i companyes, i quan surts a fora t’has d’espavilar una mica. Sembla com que tots tres parlen una mica del canvi i l’aprenentatge, que és el que ens uneix a tots i totes.

Mireia Girbau durant la presentació del primer 'El Huevo Eterno', al 2017. Foto: MAClaveria.
Mireia Girbau durant la presentació del primer ‘El Huevo Eterno’, al 2017. Foto: MAClaveria.

Hi haurà un quart?
Podria ser! Tot i que en un principi es va plantejar treure’n un cada curs d’Art Gràfic, començant des de segon fins a quart i fent una trilogia. Cada vegada es fa més complicat, ja que alguns treballen en altres camps, o viuen lluny, i a vegades se’ns fa difícil coordinar tot el volum de treball i combinar-ho amb altres feines. A mi m’agradaria, però crec que si sortís serà com un spin-off, no com els tres volums anteriors.

Quan mireu les vostres pàgines de fa tres anys, què penseu?
Buff! No puc parlar per tothom, però crec que tots i totes tenim una sensació estranya. Es veu llunyà i el nostre estil ha canviat bastant en tot aquest temps. Jo els veig i em sento orgullosa, ja que són objectius que ens vam marcar, que hem aconseguit i ens han fet millorar com autors i autores.

Una nova generació d’alumnes de l’Escola Joso està gestant el seu primer fanzine, Insert Coin. Què li recomanaries a qui està començant al món de l’autoedició?
El millor és buscar un tema que us apassioni i posar-li molta canya. Hi han moltes publicacions que comencen amb moltes ganes i després es van apagant, per això és important la constància i la motivació. En el cas dels fanzines recomano que es faci grupalment: són moltes pàgines i millor repartir-se tasques entre l’equip. Per nosaltres ha sigut una molt bona experiència per conèixer-nos com a grup, forçar-nos a publicar i seguir endavant amb un projecte conjunt. Espero que als nois de Comando Z els hi surti genial!

Oriol A. Amarillo, Vero Hombre, Mireia Girbau, Pau González i Manu Ramos, durant la signatura a Sabadell Còmics. Falten a la foto els també impulsors Antoni Guil, Sunii i Marina Vargas. Foto: cedida.
Oriol A. Amarillo, Vero Hombre, Mireia Girbau, Pau González i Manu Ramos, durant la signatura a Sabadell Còmics. Falten a la foto els també impulsors de ‘El Huevo Eterno’: Antoni Guil, Selva Mateo, Sunii i Marina Vargas. Foto: cedida.

Vau estar presents al Kboom! i ara a Sabadell Còmics. Algun altre esdeveniment on tingueu previst ser-hi?
Ens agradaria participar com a expositors al GRAF (14 i 15 de març) i a la Japan Weekend Barcelona. Són dos esdeveniments als que encara no hem assistit amb stand, i ens agradaria provar quin feedback hi tenim allà.

El Huevo Eterno 3 té 91 pàgines i han imprès 250 exemplars. Participen exalumnes d’Art Gràfic de la Joso i autors de renom, com Cesc F. Dalmases, Ernest Sala, Mado Peña, Roger Pérez o Manu Ortega. Es pot adquirir un exemplar a través de les seves xarxes socials: Facebook, Instagram i Twitter.

Imatge portada: impulsores i impulsors de El Huevo Eterno 3, al davant de Sabadell Còmics. Foto: cedida.