Sabadell - Orizzonte

Un fatídic segon quart deixa el CN Sabadell sense la Supercopa d’Europa (11-13)

Un fatídic segon quart ha deixat el Club Natació Sabadell sense la Supercopa d’Europa de waterpolo femení. En un parcial de 1 a 6, l’Orizzonte Catania ha sostingut la seva victòria davant les campiones d’Europa. Malgrat la desfeta, el Sabadell ha acostat distàncies en els tercer i definitiu quart, però a diferència de la final de l’Eurolliga la remuntada ha estat impossible. Resultat final: 11 a 13.

A l’equador del primer quart obre el marcador l’Orizzonte amb un gol de Emmolo. 0 a 2 de Garibotti a tres minuts i mig a través d’un penal. Escurça distàncies Maica Garcia però obren un altre cop les diferències les italianes. Amb 1 a 3 s’ha arribat a la fi del primer quart. Un Sabadell incòmode no acaba de trobar el ritme davant un organitzat equip italià.

La desfeta

Amb un Orizzonte molt tancat, el Sabadell domina el joc, sense gaire fluidesa però. Forca amb l’esquerra ha aconseguit escurçar distàncies. Però a la següent jugada Garibotti ha fet pujat el 2 a 4 al marcador. I de nou, des de lluny, Garibotti el 2 a 5 a falta de cinc minuts pel descans. Encara Viacava ha ampliat les distàncies (2-6). Amb les campiones d’Europa desencaixades, Marletta ha anotat el setè, Garibotti el vuitè i Emmolo el novè amb el que s’ha arribat al descans. Orizzonte ha passat per sobre del Sabadell en aquest segon quart, amb 1 a 6 al quart, deixant en aparença totalment resolt el títol davant les campiones de l’Eurolliga.

Remuntada incompleta

Amb força de voluntat i ànims renovats han sortit les sabadellenques al tercer quart. Cordobés ha escurçat distàncies (3-6) i la canadenca Sohi també (4-6). Forca ha fet pujar el cinquè. Aiello ha trencat el parcial (5-10) però Eggens ha tornat a deixar la distància en quatre de diferència (6-10). Palmieri ha fet l’onzè gol italià i Mati Ortiz ha escurçat distàncies aixecant crits de “sí se puede” a la grada de Can Llong a dos minuts pel final del quart. En una elaborada jugada, Eggens ha fet pujar el vuitè del Sabadell. Amb aquest resultat, 8 a 11, malgrat dues bones ocasions per les locals, ha acabat el tercer quart, amb tot més obert del que semblava al descans.

Vuit minuts finals decisius. Primera pilota pel Sabadell, amb una clara ocasió per Ortiz, que atura Gorlero. A falta de sis minuts, les italianes s’escapen quatre per sobre. I encara Garibotti fa pujar el 13è gol des de lluny. Ariño escurça de nou. De nou Eggens fa acostar les de Sabadell a tres amb mig quart encara per jugar (10-13). A dos del final, Maica García fa pujar l’11 a 13 al marcador. Màxima pressió local sobre les italianes, amb símptomes d’esgotament. Tir al travesser de Judit Forca, que hauria deixat la distància al mínim, a minut i mig del final. Nova ocasió del Sabadell, aturada per Gorlero, ja a 30 segons. Impossible per les de David Palma, que han fet un titànic esforç en la segona meitat per redreçar la desfeta del segon quart.