Foto portada: un moment de l'actuació.

Manel Navarro, últim a Eurovisió

  • Desafortunada actuació del cantant sabadellenc, visiblement nerviós.

  • Portugal guanya l’edició d’Eurovisió celebrada a Kiev (Ucraïna).

El cantant sabadellenc Manel Navarro ha quedat últim en el festival d’Eurovisió celebrat a Kiev, on ha representat a Espanya. Navarro no ha obtingut cap punt del jurat, i cinc del vot popular, després d’una desafortunada actuació, amb un gall molt visible que ha corregut com la pòlvora per les xarxes socials i quedarà en el record eurovisiu. Portugal ha resultat vencedora d’Eurovisió.

Navarro ha sortit en la posició 16 dels 26 participants. Ha començat l’actuació d’esquenes amb la resta del grup, amb la seva canço pop Do it for your lover, composada originalment per ell en anglès i representada en castellà a excepció de la tornada.


La actuación de España en Eurovisión 2017 por elhuffingtonpost

En el punt àlgid de l’actuació, un molt visible gall ha enfonsat l’actuació. Les xarxes socials, sobretot Twitter, han corregut com la pòlvora a destacar la greu errada del candidat espanyol.

El propi Navarro ha reconegut l’error a través de Twitter, no sense humor. Ha estat un incident més dels patits pel sabadellenc des de la seva elecció, que va comportar una llarguíssima polèmica.

Ja a les apostes, Navarro era el candidat amb menys opcions de guanyar. I finalment ha estat l’últim classificat, amb zero punts per part del jurat i cinc punts per part del públic. Una de les pitjors actuacions de la delegació espanyola, tot i que no és la primera vegada que Espanya acaba en última posició, ja que ho ha fet en mitja dotzena més d’ocasions anteriorment. A més, Espanya es va quedar sense puntuar amb Remedios Amaya, Conchita Bautista i Víctor Balaguer.

Guanya Portugal

Portugal ha guanyat el festival, amb una cançó, Amar Pelos Dois, interpretada per Salvador Sobral. És el primer cop que els lusos guanyen el festival, l’organització del qual es durà a terme l’any vinent a Portugal com a conseqüència de la victòria.

Foto portada: un moment de l’actuació.