ISabadell.cat
‘Oci’: Braseries, carns a la brasa i barbacoes
  • La majoria de braseries de la ciutat estan especialitzades també en cuina catalana.

  • Al Vallès Occidental hi ha diversos espais on organitzar una barbacoa.

Si et ve de gust gaudir d’una bona graellada de carn o vols descobrir on pots organitzar una barbacoa a Sabadell, dóna-li un cop d’ull a la guia de braseries que et presentem aquesta setmana. Quina escolliu vosaltres? Les heu provat totes? Ens hem deixat alguna?

A la ciutat no només trobarem restaurants de cuina catalana especialitzats en carns a la brasa. També tenim l’opció de decidir-nos per un rostidor argentí o tastar altres propostes com les verdures a la brasa o els cargols a la llauna. Si ho preferiu, podeu fer-vos les carns al gust vosaltres mateixos a les zona reservada a barbacoes que hi ha a la ciutat, o en altres espais propers. Us agrada anar de barbacoa?

Casa Fuster

A Casa Fuster porten preparant les seves carns a la brasa des de fa més de 20 anys, per això podem afirmar que són uns especialistes en la matèria. Estan situats al carrer Rovira i Virgili, a prop (tot i que al caminar una estona) de l’estació de Renfe de Sabadell Sud i molt a prop de l’aeroport de Sabadell. És un autèntic paradís pels més carnívors. Entre les especialitats a la brasa que ofereixen destaquen la botifarra de pagès o l’entrecot de vedella, tot i que si vols pots provar una mica de tot amb les seves graellades. També compten amb diverses propostes de porc ibèric, garrí de Segovia i lletó al forn.

La seva secció més marinera, amb bacallà o gambes, així com les seves coques d’oli o les cassoles, el converteixen en un lloc apte per a tots els públics. A més, compten amb un menú del dia amb un preu força competitiu.

Can Punyetes

Segur que hi has passat per davant en més d’una ocasió, ja que està situat a la Rambla. Però, hi has entrat? Si t’agrada el menjar a la brasa has de conèixer Can Punyetes. Acompanya la seva varietat de carns amb torrades de pa de pagès amb tomàquet o els seus entremesos catalans. Deixant de banda les seves carns, altres dels seus suggeriments són els cargols a la llauna o els espàrrecs naturals a la brasa.

Pit i Cuixa

Pit i Cuixa és un restaurant familiar situat al centre de Sabadell, al carrer Sant Josep, que compta amb una localització immillorable gràcies a la seva proximitat amb l’estació d’autobusos i la parada de rodalies de la Renfe centre. Com el seu nom ja deixa intuir, en aquest establiment estan especialitzats en carn a la brasa i cuina catalana. El que més ens agrada és que els plats són casolans i la seva bona relació qualitat preu.

La Llenya

Anem fins el número 650 de la Carretera de Barcelona per presentar-vos a La Llenya, una rostisseria braseria. Les seves carns a la brasa s’elaboren amb llenya d’alzina i destaquen per la seva qualitat. De les seves brases també surten altres plats molt sol·licitats com les verdures o les torrades, i també tenen una bona oferta de cuina de mercat.

El Rancho Asador Argentí

Si vols descobrir els plaers de la carn argentina, El Rancho Asador Argentí és probablement una de les millors opcions que trobaràs a la ciutat. Aquest restaurant emplaçat al carrer Major, davant la plaça de la Creu Alta, compta amb un ampli menjador ideal per a celebracions. Una de les coses que converteix a les seves carns en especials és l’amplia experiència dels seus cuiners, que han aconseguit trobar el punt exacte per poder proporcionar als seus clients “una experiència única”. Els seus plats més demanats són el tango, l’entranya, el rib-eye i el Buenos Aires.

On pots fer una barbacoa?

Una bona idea de cap de setmana és anar de barbacoa. A la ciutat només hi ha dos espais on podràs organitzar les teves graellades. Es tracta de Sant Julià d’Altura, un àrea situada a la Carretera de Matadepera, just a la sortida de Sabadell i a l’entrada del bosc de Can Deu, que compta amb una zona de pícnic equipada amb taules i barbacoes. Podràs comprar la llenya i el carbó i reservar alguna de les seves graelles, i també tenen un servei de càtering per encàrrec. També podeu fer pícnic a Sant Vicenç de Jonqueres, poc abans del pont de Castellar, al polígon La Llanera i a peu de riu Ripoll.

De totes formes, hi ha altres possibilitats sense allunyar-se massa de la ciutat; a Cerdanyola hi ha dos espais força coneguts, el de Can Coll i el Bosc Tancat. El primer té una zona de barbacoa on podràs comprar gel, all i oli, braves, pa o amanides, entre d’altres. Això sí, hauràs de matinar per trobar lloc perquè els caps de setmana s’omple de seguida. Per la seva banda, el Bosc Tancat és un recinte de 8,5 hectàrees situat a Cerdanyola amb diversos espais: un parc d’activitats, diverses piscines, un restaurant i la zona de barbacoa. A més, al llarg de l’any es programen diferents activitats i esdeveniments.

S’han de mencionar també els “merenderos” Font de les Planes (Les Planes de Vallvidrera); i l’àrea d’esbarjo del Torrent de l’Escaiola, dins del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (Matadepera). I també la clàssica àrea de Les Arenes a Castellar. Coneixeu alguna altra més? Ens ajudeu, amb comentaris, a completar l’article?

Recordem que la selecció d’establiments a la secció ‘Oci’ es fa en base a criteris objectius de la redacció i en funció de les vostres recomanacions. No hi ha cap tipus de pagament ni patrocini econòmic al darrere.

El divendres que ve us proposem anar de pícnic. Per això, l’article estarà dedicat a establiments on podeu comprar menjar per emportar. En compreu sovint? Fins la propera setmana!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa