L’allotjament dels militars va costar 7.000 euros, que va pagar l’Ajuntament

L’estada de 38 militars durant 10 dies a Sabadell per ajudar a fer l’hospital temporal va costar a les arques municipals 7.000 euros. La despesa es pagarà amb pressupost municipal dins d’una modificació molt més amplia, aprovada aquest dimecres al ple, propera als 1,2 milions, dels quals 800.000 euros aniran a serveis socials. La modificació s’ha aprovat amb gran consens. 

Malgrat el consens general, la regidora de la Crida Anna Lara sí ha posat objeccions a dos aspectes de la modificació. El menor és la campanya publicitària de l’Ajuntament durant la pandèmia, amb color vermell, que s’assembla al corporatiu del Partit Socialista. I la major: que l’Ajuntament pagui l’estada dels militars de l’exèrcit de terra del Regiment de Salamanca en un allotjament de la ciutat mentre es feia l’hospital temporal els primers dies del mes d’abril. La factura ascendeix a 7.000 euros, segons ha precisat Lara. “No té partida l’exèrcit?”, s’ha preguntat.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha precisat més: es van allotjar 38 militars i l’Ajuntament va decidir pagar la seva estada “igual que el departament de Salut ho va fer amb els sanitaris o que ho haguéssim fet amb els Bombers si hagués calgut. Vam demanar ajuda a qui calgués i hem de ser agraïts”, ha afegit. Els militars van arribar a Sabadell a primera hora de la tarda del dimarts 31 de març i van marxar el vespre del dijous 9 d’abril, un cop acabada la feina. En total 11 nits. En un segon torn, Lara ha abundat:

“La despesa competeix al cos militar. No cal refinançar les seves despeses”. Llavors la tinenta d’alcaldessa Montse González ha reblat que l’estada dels militars l’havia de pagar el Servei Català de la Salut (CatSalut), qui es va desdir: “Primer van dir que sí es feien càrrec i després no. A nosaltres ens va semblar que ho havíem de fer igual que amb la resta de persones que van col·laborar”.

La factura total dels àpats i l’allotjament del personal (militars, Bombers, SEM o personal municipal) que va col·laborar en convertir la pista coberta en un hospital temporal, més una campanya d’informació amb recomanacions bàsiques, va ascendir a 30.600 euros. Cal sumar-hi, a més, 155.000 euros per adaptar la pista coberta: desmuntar el peralt, instal·lar generadors i climatització, adquirir materials i seguretat. La factura de l’hospital temporal puja a prop de 18.000 euros, que l’Ajuntament intentarà recuperar. Ara estan negociant un conveni de col·laboració amb Salut, segons va avançar fa uns dies el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert.

Modificació en clau Covid-19

En general, la modificació del pressupost s’acosta als 1,2 milions. La major part va a serveis socials: alimentació, ajuts, alberg per a persones sense llar. Prop de 800.000 euros. Hi ha també 80.000 euros per comprar material de protecció per al personal municipal, 50.000 per prorrogar el programa de benestar animal, que ha acabat però no es pot convocar de nou a causa de l’estat d’alarma, i 40.000 euros per comunicació.

Junts vol tenir la pista apta per l’esport tan aviat com sigui possible

 

En un altre ordres de coses, la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha demanat al govern municipal fer gestions per tenir la Pista Coberta d’Atletisme en el seu estat original quan sigui possible, i que es rescabalin el que va costar la seva habilitació (uns 200.000 euros, segons fonts municipals). “És un equipament de país”, ha sostingut, singular. De fet, durant anys va ser l’única pista coberta d’atletisme de Catalunya on es podia fer proves. Lara (Crida) ha convingut que si és un equipament de país la Generalitat hauria d’ajudar a sostenir la pista, cosa que no ha fet mai. I tampoc el Consejo Superior de Deportes.

Foto portada: una militar, a la Pista Coberta. Autor: David B.

Comments are closed.