Laura Vílchez, Ramón García, Joan García, Adrián Hernández i José Luis Fernández. Autor: J.d.A.

Ciutadans sobre el govern de Sabadell: “molt ‘postureo’; poca transformació”

Ciutadans qualifica l’actual govern local com un “regne de taifes” en el seu primer any de mandat. El portaveu del partit taronja, Adrián Hernández, manté que el govern aplica polítiques continuistes lluny de l’anunciada transformació mentre que no es pronuncia en aspectes claus per a la ciutat com el futur de l’oci nocturn o del Centre d’Esports Sabadell. El partit taronja valora en positiu el seu primer any a la Casa Gran.

Després de dos intents fracassats el 2007 i el 2011 finalment Ciutadans va aconseguir entrar el 24 de maig de 2015 a l’ajuntament de Sabadell (més info: ‘Ciutadans entra per primer cop‘). La formació taronja va tenir més de 10.000 vots i tres regidors, quedant a 2.000 vots de la força més votada, el PSC. Els liderava Joan García, avui diputat al Parlament de Catalunya. García va dimitir com a regidor fa uns mesos per evitar les duplicitats de càrrecs.

El resultat de maig ens va deixar a prop del quart regidor i en aquest temps hem fet una oposició digna que ens pot deixar a prop del nostre proper objectiu: governar l’any 2019″, ha assegurat García aquest dimarts.

La formació taronja està implementant, tant a nivell municipal com des del Parlament, una “oposició per implementar propostes”, portant a la cambra aspectes com la construcció del CAP Can Llong, la residència del sud o l’escola Virolet. A nivell municipal, segons manté el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, Adrián Hernández, “hem volgut parlar dels temes de preocupació a la ciutat”, lluny dels aspectes més identitaris. En aquest sentit, Hernández manté que l’espai públic segueix degradat i brut, i que hi ha zones de la ciutat oblidades. “L’equip de govern, que són quatre governs, triga mesos en donar reunions a les entitats que ho demanen, per exemple, de la Plana del Pintor o Can Puiggener”, lamenta, molt crític amb el primer any de l’alcalde Fernàndez:

Hi més postureo que polítiques de transformació real. Mires els decrets i molts són de pura continuïtat, no hi ha hagut cap canvi en l’estructura municipal, les municipalitzacions han fracassat perquè només se n’ha fet una i s’ha acomiadat personal.  L’espai públic segueix degradat. I mentrestant fem de prestadors a la Generalitat o paguem el deute de VIMUSA amb els bancs de cop quan hi havia temps fins l’any 2017″, sosté Hernández, qui a més creu que el govern vol passar desapercebut en debats cabdals: “hi ha temes que els incomoden. No sabem encara que volen fer amb la Zona Hermètica i el model d’oci nocturn a la ciutat. Ni tampoc sabem que volen fer en relació al Centre d’Esports Sabadell“.

En un altre ordre de coses, Joan García s’ha mostrat decebut pel recorregut que ha tingut una de les propostes estrella de la formació taronja: el pacte contra la corrupció. Ciutadans volia dibuixar un acord polític en aquest sentit des de la comissió informativa de transparència. Però no hi veuen ganes: “hi ha passivitat. Algunes formacions deien unes coses des de l’oposició i ara, un cop al govern, no hi apliquen el mateix esforç”.

Foto portada: la diputata Laura Vílchez, el regidor Ramón García, Joan García, Adrián Hernández i el regidor José Luis Fernández, aquest matí. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.