Foto portada: manifestació, a l'Espai Cultura. Autor: David B.

Cara a cara: el CDR apreta Quim Torra

Protesta del Comitè de Defensa de la República davant el president de la Generalitat, Quim Torra, abans de l’acte de presentació de la llista de Lourdes Ciuró. Un grup d’activistes demanen al president que implementi la República o dimiteixi. El cara a cara mostra les distàncies entre uns i altres. 

Un grup d’una vintena de persones s’han concentrat a les portes de l’Espai Cultura, on Torra havia de participar a l’acte de presentació de la candidatura de Lourdes Ciuró. Uns minuts abans de l’inici de l’acte han volgut entrar a la sala però els Mossos els hi han impedit per portar banderes estelades amb pals de fusta. Un cop han deixat els pals i les banderes a fora han pogut entrar, i s’han concentrat a l’accés a la principal sala de l’Espai Cultura. Han mostrat la pancarta amb el missatge ‘Implementeu o dimitiu’ a l’espera de Torra, mentre els assistents a l’acte entraven a la sala o s’hi acostaven, entre ells, Eduard Pujol, la diputada a Madrid Míriam Nogueras, l’advocat Jaume-Alonso Cuevillas o la futura consellera de Presidència, Meritxell Budó.

En un moment determinat, després de tenir el compromís de que Torra els atendria a l’entrar a l’acte a canvi que deixessin d’ocupar l’accés a la sala, el petit grup de concentrats han sortit del passadís i han esperat Torra. Finalment el president els ha atès, tant a ells com a un grup que estava al carrer. Els concentrats han mostrat el seu malestar. “Com esteu?”, ha preguntat ell. “Indignats”, se li ha respost.




Entre els concentrats, el jove sabadellenc Cesc Esteve, a qui demanen dos anys i mig de presó per una acció a les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en una protesta. “Estic lluitant per la República i veig que aneu en la direcció contrària”, ha dit Esteve. “Anem en la mateixa direcció. Faig el que em vaig comprometre”, ha dit Torra. “El poble no rep aquest missatge”, se li ha respost de nou. I així 10 minuts. “No estem en dos llocs diferents”, diu Torra. “Vosaltres treieu llaços grocs i el conseller Buch ens reprimeix”, li han dit. “Hi ha hagut càrregues a Girona o Terrassa”, li han dit. “Els Mossos són la policia nacional de Catalunya però són policia judicial i a vegades actuen per odre de la justícia espanyola”, diu Torra.

“Estem junts” / “No estem junts”

“Si vam arribar a l’1 d’octubre és perquè estem junts”, ha dit el Molt Honorable. “No anem junts. Ho ha fet el poble”, li deien. “Jo sóc el poble. He tingut una trajectòria i he estat a tot arreu treballant pel país i fa 10 mesos que assumeixo la responsabilitat amb una complexitat immensa, amb presos, que és una vergonya, i exiliats, que és una vergonya. Demano esperança i confiança. “Aparti’s”, li han dit. “Us demano confiança en un moment complicadíssim. No acceptaré les sentències companys. Ho vaig deixar clar i és molt complicat. He aguantat la pancarta fins que han vingut els Mossos a treure-la. Dic el mateix que el president Puigdemont: ‘que els Mossos facin el que hagin de fer'”.

El debat ha acabat amb peticions de confiança per part de Torra i avisos de seguir apretant per part del CDR. I un aplaudiment mentre Torra ja baixava les escales cap a l’acte pre-electoral.

Foto portada: membres del CDR i Quim Torra. Autor: David B. 

Comments are closed.