El sabadellenc Xavi Pellicer, número 4 de la CUP a les eleccions del 14-F

El sabadellenc Xavier Pellicer, actualment portaveu del col·lecti Alerta Solidària, serà el número 4 a les llistes de la CUP a les eleccions al Parlament, previstes pel proper 14 de febrer. L’any 2017 Pellicer va ser el candidat número 45. Ara té opcions de ser diputat. L’exalcalde de Cerdanyola Carles Escolà serà el número 6. 

Pellicer és el portaveu del col·lectiu Alerta Solidària i la cara visible de la defensa dels ciutadans que van ser detinguts a Sabadell i altres municipis com Mollet i empresonats el 23 de setembre de 2019 per ordres de l’Audiència Nacional per presumpta fabricació d’explosius. A dia d’avui tots estan en llibertat amb càrrecs mentre la investigació no s’ha tancat però ha decaigut.

Vinculat també al Casal Can Capablanca, durant l’any 2015 va formar part de la delegació de la Crida per Sabadell que va negociar la formació del govern municipal primer bipartit amb ERC i després quatripartit amb l’entorn dels comuns. Anteriorment havia estat vinculat a l’Assemblea d’Okupes de Sabadell, de la que en va ser portaveu i acusat per l’okupació d’un edifici del carrer Convent, prop de l’actual plaça de les Dones del Tèxtil (antiga plaça Marcet).

La CUP va treure quatre diputats a les darreres eleccions al Parlament, el desembre de 2017, tres per Barcelona i un per Girona. Les enquestes els donen ara per ara un cert increment en intenció de vot. El també vallesà Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola entre 2015 i 2019, serà el número 6 de la llista.

L’exalcaldessa de Badalona, cap de llista de la CUP 

La CUP ha celebrat l’acte de presentació de candidatures aquest dijous al Parc de l’Espanya Industrial, a Barcelona, on han participat els caps de llista per Barcelona, Dolors Sabater, Tarragona, Laia Estrada, Lleida, Pau Juvillà, i Girona, Dani Cornellà. També altres membres de les llistes, com l’actual diputat Carles Riera, que ocuparà el número 2 per Barcelona, o Eulàlia Reguant, al número 3.

Foto portada: l’advocat d’Alerta Solidària Xavier Pellicer, a l’octubre de 2019. Autor: ACN. 

Comments are closed.