Rufián, Aranda i Mena, a repetir escó el 10-N

Tres candidats vinculats a Sabadell tenen moltes possibilitats de seguir sent diputats al Congrés a partir del 10 de novembre. Són Gabriel Rufián que, tot i que s’ha mudat i ja no viu a Sabadell encara hi votarà, el socialista Paco Aranda i Joan Mena, d’En Comú Podem. 

Són els tres candidats amb més números, tot i que no tots en alguns casos, de ser un dels 350 diputats del Congrés a partir del 10 de novembre, quan hi haurà eleccions generals. Gabriel Rufián ja no viu a Sabadell, però encara hi està vinculat ja que manté l’empadronament i votarà a l’escola Ribatallada el proper dia 10, segons confirmen fonts del partit republicà. Té l’elecció garantida ja que és el número 1. Tant ell com Joan Mena són diputats des de les eleccions generals de desembre de 2015. Més nou és el socialista Paco Aranda, qui és diputat des de la passada primavera. Aranda, a més, és la parella de l’alcaldessa, Marta Farrés. Rufián serà el número 1 d’ERC per Barcelona, Aranda el número 6 del PSC i Mena el número 5 d’En Comú Podem per Barcelona. Aranda i Mena hauran de batallar la seva plaça.

Maties Serracant - Crida per Sabadell. Autor: David B.
Serracant s’estrena a les llistes del Congrés Autor: David B.

Hi ha altres sabadellencs en segona fila. Es tracta de l’exalcalde Maties Serracant, número 6 de la CUP, i de Domènec ‘Mingo’ Messeguer, número 11 d’ERC. Els dos necessitarien un resultat per sobre de les expectatives dels seus partits o un moviment de llistes notable de llistes per agafar acta a la carrera de San Jerónimo. Més sabadellencs a les llistes, amb opcions nul·les: Eva Garcia del PP, Txus Merino a la CUP i Ramón García a Ciutadans.

Menció apart mereix la cap de llista de la CUP, Mireia Vehí. És barcelonina però va viure un temps a Sabadell, quan era diputada al Parlament. Fa uns anys, però, va tornar a marxar de la ciutat.

Altres sabadellencs al Congrés

Rufián, Aranda i Mena ja han estat diputats. Des de 1978, altres sabadellencs que han tingut aquesta condició a Madrid. Per exemple, els socialistes Joan Marcet, qui va ser vicepresident de la cambra baixa, el discret Carlos Corcuera pel PSC, Carme Garcia per ICV-EUiA (tot i que ara està vinculada a ERC), o Jordi Casas, d’Unió Democràtica. Entre 2011 i 2019 ha estat diputada a Madrid Lourdes Ciuró, l’ara portaveu municipal de Junts per Sabadell. 

Foto portada: Rufián, Aranda i Mena, votant el 28 d’abril. Autor: David B. 

Comments are closed.