Mireia Vehí

Vehí (CUP): “no és que no investim Sánchez sinó que el combatrem”

  • La candidata anticapitalista assegura que la campanya de Sánchez “han estat les hòsties als nostres joves”.
  • Serracant: “no hi ha recorregut per al diàleg. L’estat ens vol de genolls”. 

La CUP tanca la campanya del 10 de novembre a Sabadell, amb la intenció de fer “ingovernable” el Congrés, cridant a la mobilització continuada al carrer i negant el diàleg perquè “s’ha convertit en una paraula buida en un estat que ens vol de genolls”. Un centenar llarg de persones han seguit l’acte en un fredíssim vespre des de la plaça de les Dones del Tèxtil. 

La cap de llista de la CUP, Mireia Vehí, ha començat recordant la seva relliscada al debat de TV3. No era Rufián sinó Aragonés el del casament però considera “greu” que un conseller d’ERC vagi a un banquet amb la gent que “ens desnona”. Ja en matèria, ha definit el PSOE com “règim”, el “mateix dels del GAL”. “No és que no investim Sánchez sinó que el combatrem. La seva campanya han estat les hòsties als nostres joves, dels que estem orgullossíssimes”. Sobre les peticions d’unitat de Borràs, de Junts per Catalunya, l’ha demanat també contra la llei Aragonés, l’emergència habitacional o per fer “acció política” des de l’Assemblea de Càrrecs Electes. “Amb aquestes bases, parlem de la unitat que vulguin, senyora Borràs”. Càrrega contra el fil històric de Junts: “què irònic serà que es comencin a il·legalitzar partits independentistes amb una llei aprovada amb els vots de Convergència i Unió”, ha declarat, insistint que cal fer de la cambra baixa un “ens ingovernable”. Vehí demana “mobilització” aquest dissabte dia de reflexió. “La nostra política es farà als carrers i no ho deixarà de ser. Seguim ingovernables”.

La número 2, Eulàlia Reguant, lamenta com es parla “sistemàticament” de la il·legalització dels partits independentistes i el PSOE “competeix” amb la dreta. “Volen pactar amb aquest Partit Socialista disposat a prohibir-ho tot per preservar la unitat d’Espanya? És amb aquesta gent amb qui vol pactar En Comú Podem o Podemos? Amb la gent que envia més de 12.000 policies al 10 de novembre a Catalunya?”. Reguant veu “inviable” l’escenari de pactar una amnistia: “el trifachito de la FAES ens vol il·legalitzades i el PSOE ens vol renunciant a ser catalanes i independentistes com a condició per dialogar”.  “Des de 2015 hi ha majoria de vots d’esquerres al Congrés i no ha servit per res més que per tenir 30 preses polítiques més. El que els importa és mantenir a qualsevol preu la unitat d’Espanya”. “Malgrat que la Junta Electoral ens ho prohibeixi sortirem juntes a reflexionar juntes”, ha avisat també. “I el dia 11 tornarem a ocupar carrers i carreteres”, ha seguit.

El número 6 de la llista, alcalde de Sabadell fins fa encara no cinc mesos i regidor per la Crida Maties Serracant. Emmarca el vot per la CUP en “un crit de llibertat” en el marc de la “injustícia” de la presó. “La seva repressió és el signe més evident de la seva feblesa política. No només volen acabar amb l’autoderminació sinó blindar els privilegis de les elits econòmiques. Volem ser la caixa de ressonància del que passa als nostres carrers. És important que els carrers bullin. No anem a pactar una rendició ni a dialogar amb aquells que ens volen sotmeses. Aquesta no és una democràcia. Hi ha qui ens proposa pactar. Amb qui? Què? Sí al diàleg, però ha esdevingut una paraula buida en el marc d’aquest règim perquè no hi ha recorregut per al diàleg. L’estat ens vol de genolls”.

El diputat al Parlament Vidal Aragonés insisteix que els anticapitalistes volen fer “ingovernable” el Congrés dels Diputats. “Però fa molts anys que estem amb els antifeixistes de Saragossa, les Madres contra la Represión a Madrid, amb el Sindicat Andalús de Treballadors. Farem solidaritat internacionalista. I nosaltres mai hem fet una campanya que diu ‘Espanya ens roba’ com van fer les Joventuts d’ERC. Diem que l’opressió ens ve per altres elements: la gran banca, les grans empreses, l’església, l’aparell judicial i les forces repressives”. Aposta per una proposta independentista “internacionalista”. “No som antiespanyols, som contraris a l’Estat espanyol”, ha afegit. El candidat Ignasi Bea ha assegurat que la CUP es presenta al “Congreso de los imputados” perquè “estem en un moment excepcional”. “No donarem vot favorable a ningú que no posi sobre la taula l’autodeterminació i l’amnistia. No hi ha diàleg possible amb l’Estat ni encaix autonòmic. Són pantalles passades. Anem a hackejar aquest règim”, ha afegit Bea. La generació del 14 d’octubre “ha dit prou” assegura la candidata Pilar Castillejo.

L’acte ha congregat” un centenar de persones a la plaça de les Dones del Tèxtil, antiga plaça de l’Alcalde Marcet, nom antic però que encara està a les plaques mentre arriben les noves.

Foto portada: Vehí. Autor: David B.