Gibert i Farrés

Així vol recuperar el PSC l’alcaldia de Sabadell

El Partit dels Socialistes centrarà en les propostes locals la seva campanya amb l’objectiu clar de recuperar l’alcaldia de la ciutat. Els socialistes asseguren que l’actual govern ha decebut totes les expectatives i mantenen que ara calen propostes reals i factibles per recuperar Sabadell. 

L’alcaldable Marta Farrés i el primer secretari local, diputat i cap de campanya, Pol Gibert, mantenen que el diagnòstic ciutadà és clar respecte als darrers quatre anys: hi ha hagut sensació de desgovern, deixadesa i abandonament de bona part de la ciutat i una manca de projecte de ciutat “que fins i tot reconeix el propi alcalde”, diu Gibert. “Quatre anys sense rumb”, diu Gibert.

En aquest sentit, plantegen una campanya amb propostes “reals”. En recorden quatre de les que han llençat fins ara: traslladar la comissaria de la Policia Municipal al costat de la biblioteca del Nord, construir l’escola bressol municipal a la Concòrdia, unificar l’Escola Municipal de Música i el Conservatori a l’Eix Macià i crear 500 pisos públics de lloguer social en quatre anys.
Els socialistes creuen que l’autoestima sabadellenca està tocada, i demanen recuperar la capitalitat de la ciutat. En competències de la Generalitat, volen ampliar l’hospital Parc Taulí i impulsar la Ronda Nord, entre la Ronda Oest i la carretera de Castellar. Es comprometen a crear nous espais industrials al voltant del riu Ripoll, millorar els polígons i aprofitar la proximitat de l’Aeroport.

“Caldrà un debat en positiu perquè la ciutadania no ens perdonarà quatre anys més perduts mentre els municipis de l’entorn ens passen la mà per la cara”, assegura el diputat.

En aquest sentit, els socialistes creuen que són “l’única alternativa” a l’actual quatripartit i volen deixar en segon lloc el debat identitari.

“Alguna cosa direm i no fugim del tema però qui vulgui fer política més enllà de Sabadell que la faci en un altre àmbit. No volem perdre’ns el que passa a la ciutat, que té prou temes pendents com per perdre energies amb altres qüestions”, assegura l’alcaldable. “Ens mereixem parlar de Sabadell i ho farem en positiu, pensant en cada barri i mirant de recuperar la il·lusió perquè aquesta ciutat té futur”, ha dit en altre moment.

Aquest cap de setmana Ciutadans, PP i Vox es mobilitzaran a Madrid. En unes setmanes ho farà l’independentisme també a la capital espanyola: “si els uns i els altres van a Madrid que aprofitin el viatge a favor de Sabadell”, ironitza Gibert, especialment crític amb Esquerra Republicana:

“La seva primera proposta municipal és un acord a favor de la República. Hagués estat bé fer un pacte a favor del Taulí i no perdre oncologia pediàtrica”, ha dit Gibert.

El PSC està acabant el seu programa electoral, que presentaran en un mes, i després configuraran la llista electoral: “serà un equip per governar, de gent progressista però no només gent del PSC”.

Foto portada: Gibert i Farrés, aquest matí. Autor: M.Tornel.