Carpetada al mercat de Campoamor: el PSC vol pisos socials i un centre cultural

La campanya electoral de les municipals està a punt de virar i accelerar. Un cop a punt de passar el moment de tancar les llistes, arriba l’hora de les propostes. El PSC n’ha presentat aquest dimecres una per a la zona sud, certament arriscada perquè suposa donar carpetada a un equipament construït els anys 80 del segle passat: el Mercat de Campoamor. 

Mai ha estat el de Campoamor un mercat amb la vitalitat del Mercat Central o el de la Creu Alta però entre els anys 80 i 90 tenia un bon grapat de parades que s’hi guanyaven la vida, especialment abans de l’arribada dels supermercats a la zona sud. La situació des de fa molt temps és molt diferent, com han constatat els darrers governs i bé coneixen els veïns i paradistes. Per sortir de la letargia, l’actual govern ha apostat per un projecte europeu amb l’objectiu de convertir-lo en un mercat intercultural i gastronòmic.

De la Rosa, Farrés, López i Arjona. Autor: PSC / cedida.
De la Rosa, Farrés, López i Arjona. Autor: PSC / cedida.

Els socialistes opten per una altra sortida, sense panys calents. L’han proposat aquest dimecres en roda de premsa: tancar el mercat, derruir-lo i de les seves cendres atacar dues prioritats: habitatge social i activitat cultural. Així el PSC vol demolir el mercat i fer-hi pisos de lloguer públic. A la planta baixa es faria un espai d’arts escèniques i musicals obert a entitats i ciutadans amb l’objectiu d’acostar la cultura al sud de Sabadell i atraure gent jove als barris. Es dona la circumstància que el districte sisè és dels més envellits de la ciutat.

“Aquesta aposta cultural pot generar un revulsiu que aporti dinamisme als barris del sud. A més, aprofitarem aquest espai per fer-hi habitatges de lloguer públic especialment dirigits a gent jove, perquè volem que la gent jove vingui a viure al sud de la ciutat. Volem que al sud hi passin coses i volem apostar perquè al sud hi hagi un moviment cultural a l’abast de tothom”, ha assegurat l’alcaldable socialista, Marta Farrés.

La presentació ha anat a càrrec de la pròpia Farrés, el candidat Carles de la Rosa i activistes veïnals de la zona com Conchi Arjona o Remedios López.

Foto portada: el Mercat de Campoamor, en una imatge recent. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.