Els partits independentistes de Sabadell, exceptuant La Crida, han signat aquesta tarda el Pacte Municipal Republicà, a instàncies de l’ANC. Els signants es comprometen a votar per envestir la llista independentista més votada. Tot i que els

Els partits independentistes, tret de la Crida, pacten donar suport a la llista independentista més votada

Els partits independentistes de Sabadell, exceptuant la Crida, han signat aquesta tarda el Pacte Municipal Republicà, a instàncies de l’Assemblea Nacional Catalana. Els signants es comprometen a votar favorablement per envestir la llista independentista més votada en les municipals d’aquest diumenge. Tot i que els signants asseguren que el document és totalment vinculat, a l’acte de l’ANC alguns han posat en dubte el seu futur compliment. 

A dos dies de les municipals, tres partits independentistes de Sabadell han signat el Pacte Municipal Republicà, un document mitjançant el qual es comprometen a votar per fer alcalde la llista independentista més votada aquest diumenge. Han signat el candidat d’Esquerra Republicana, Juli Fernàndez, la candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, la candidata d’Independència i República, Àngels Folch, i la coordinadora de l’ANC- Sabadell per la Independència, Neus Alzina. La Crida no s’ha presentat.

Segons el document, les forces signants es comprometen a “no donar cap suport a cap govern amb participació dels partits responsables del 155 i a no vetar la participació de cap partit independentista signant en aquest document”. Tot i això, el Pacte aclareix que “això no representa acceptar ideologies i programes més enllà del que fa referència al sobiranisme i a la restitució de la República”.

Ciuró: “esperem que després no arribin els vetos als que ja ens tenen acostumats”

Malgrat que els candidats han assegurat que el document és totalment vinculant, no ha faltat, a l’acte, qui posés en dubte el futur compliment del pacte. En aquest sentit, Lourdes Ciuró s’ha reafirmat en que la preferència del seu partit era Esquerra Republicana, i després de signar el document, ha lamentat que “Esquerra no ens ha contestat encara a si som la seva preferència”. L’alcaldable de Junts per Catalunya també ha advertit que la signatura d’aquest document “no és un xec en blanc a la llista més votada”, sinó que votaran per fer govern. Espera, a l’hora, “que després no arribin els vetos als que ja ens tenen acostumats”. Per últim, Ciuró ha lamentat que a la taula no hi fossin tots, fent referència a La Crida.

Fernàndez: “sap greu que es posi en dubte”

El candidat d’Esquerra Republicana, Juli Fernández, ha volgut contestar a Ciuró, reconeixent que li “sap greu que avui es posi en dubte que això que acabem de signar, passi”. Si no es compleix, assegura el candidat, “correm el risc de caure en un govern en el que l’alcaldessa sigui la representant dels que han fet el 155”.

Foto portada: Els signants del Pacte Municipal Republicà. Autor: David B.

Comments are closed.