Esquerra aposta per la “unitat d’acció” independentista “des de la diversitat”

Amb les municipals a tres mesos i mig, i entre tres i quatre llistes independentistes confirmades, Esquerra Republicana ha proposat a les forces independentistes locals un compromís signat d’unitat d’acció en clau republicana. Tot per assegurar “des de la diversitat” un alcalde independentista.

Els republicans asseguren que tenen contactes amb agents independentistes de la ciutat per constatar els punts de partida de cada formació de cara a les eleccions del 26-M. ERC creu que “cal ser els màxims i els més forts possibles” i per això demanen unitat d’acció “des de la diversitat” per fer de Sabadell una peça a favor de “l’assoliment” de la República.

En aquest sentit, la llista liderada per Juli Fernàndez proposa un document signat per les diverses formacions per donar suport a les iniciatives del Parlament i el Govern de la Generalitat per “consolidar” la República, defensar la llibertat d’expressió i els drets civils i polítics i un posicionament per l’alliberament dels “presos polítics i els retorn dels exiliats”.




“Tenir alcaldes republicans ha estat molt important”, sosté ERC i recorden que “nosaltres ho hem fet possibles en dues ocasions”. “Cal comprometre’ns a escollir una alcaldia després de les eleccions municipals”, asseguren.

L’independentisme i el 26-M

L’actual ple té tres grups municipals independentistes: ERC, la Crida per Sabadell i el PDeCat, que es presentarà als comicis dins la marca Junts per Sabadell. La principal incògnita, a resoldre més en dies que en setmanes, serà si es presenta també Primàries, que té el patrocini de l’Assemblea Nacional Catalana, i un discurs molt crític amb el paper dels partits polítics després del referèndum.

Foto portada: el portaveu republicà a l’Ajuntament, Juli Fernàndez. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.