Farrés, en el seu primer discurs: “tenim 1.460 dies per canviar Sabadell”

79 alcaldes després, Sabadell té la seva primera alcaldessa. Amb aquesta xifra ha iniciat el seu discurs Marta Farrés, tot recordant Fidela Renom, la primera dona regidora, o Pilar Molins, la primera regidora del PSC. Però també recordant i vindicant adversàries polítiques com Carme Garcia, Marisol Martínez o Virgínia Domínguez. Agraïment especial a la nova regidora Marta Morell, que amb el seu vot ha tingut la clau per fer alcaldessa Farrés. 

“No vull perdre el temps amb debats partidistes ni em fa por la discrepància. Ningú té el monopoli de les bones idees. No he arribat fins aquí per barallar-me amb ningú ni anar contra ningú. La política és un espai de construcció, crítica i confrontació però també com un espai de treball en conjunt, renúncies i pactes”.




Farrés assegura que “cal mantenir allò que funciona” i ha avançat que “no es tocarà el que s’ha fet bé en quatre anys i farem política en allò que no funciona”. Ha obert la mà als exalcaldes Juli Fernàndez i Maties Serracant “malgrat les discrepàncies polítiques manteniu tot el meu respecte”.

En aquest punt Farrés ha estat interrompuda per un ciutadà que estava assegut a la sala de plens cridant ‘llibertat presos polítics’. L’alcaldessa ha callat i quan l’home ha callat ha seguit el seu discurs, defensant les ciutats com a motor de canvi:

“Encara crec que podem canviar el món i podem començar a fer la feina des del que tenim més a prop de casa nostra: a Sabadell”. “Tenim 1.460 dies per treballar plegats per Sabadell o per malgastar-los. No en penso malgastar ni un”.

L’alcaldessa ha animat el seu equip de govern, bipartit entre els 10 regidors del PSC i la regidora de Podem, a posar-se a treballar. “Amb la Marta ens entenem i els pactes funcionen perquè les dues parts decideixen que volen que funcioni. El pacte ens ha fet millors i volem estabilitat i un millor horitzó”. Farrés reivindica la “política serena”.

Cal recuperar que el dia a dia funcioni. “Les coses petits que ens fan sentir més còmodes i viure en una ciutat més endreçada”, ha seguit, tot destacant el benestar animal i la lluita contra una ciutat a dues velocitats. “Anar junts sense deixar ningú al darrera”. En aquest sentit, destaca el trasllat de la seu de la policia al nord, la construcció de 500 pisos de lloguer o un centre cultural a Campoamor.

Foto portada: Farrés, en el seu primer discurs. Autor: David B. 

Comments are closed.