Fernàndez ja és l’alcaldable d’Esquerra

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja té candidat a Sabadell. I, sense sorpreses, és Juli Fernàndez, actual portaveu municipal dels republicans, tinent d’alcalde i alcalde entre juny de 2015 i juliol del 2017, que demana una victòria de “l’espai republicà” a les municipals de maig de 2019. 

“Farem la llista més semblant a la ciutat amb homes i dones diverses que s’estimin Sabadell”, s’ha compromès Fernàndez, en línia al que ha vingut fent Esquerra en els darrers anys. Ha parlat d’un espai “ampli, obert”, que ha qualificat com a “espai republicà guanyador”. “Tenim propostes, experiència, que abans no teníem, i ens hi oferim”, ha seguit, demanant “lideratge”.




L’exalcalde ha repassat algunes accions del govern quatripartit, aturant-se especialment en l’ampliació de les urgències de l’hospital, el soterrament de les vies del tren als barris de Gràcia i Can Feu, les sancions a les empreses energètiques i les polítiques educatives i socials.

Alguns reptes sobre la taula: fer que l’administració deixi de ser més del segle XIX que del XXI: “l’Ajuntament està més a prop del colom missatger que de la instància electrònica”, agilitzar més els tràmits (“la meitat de les llicències menors ja han passat a règim de comunicació”, ha dit) i millorar l’estat dels carrers i places: “fa molt que no s’ha invertit; hi havia 50.000 euros per manteniments. Aquest any destinarem 2,5 milions a asfaltar la ciutat; si mantenim la xifra en quatre anys l’haurem asfaltat sencera i després ja només l’haurem de mantenir”.

I un compromís aplaudit: “deien que era impossible tenir arbres al Passeig; en tindrem perquè ho farem possible, i hi haurà aigua”.

Tres espais d’oportunitat

A mig i llarg termini, ha posat sobre la taula tres “espais d’oportunitat”. Per un costat, el que obre el soterrament a Gràcia i Can Feu. “Ens vam deixar la pell per fer-lo i és una realitat. Ens ajudarà a tenir un espai d’oportunitat comparable al que va ser l’Eix Macià. Tindrà una capacitat d’atracció brutal”, complementat amb la nova entrada des de la C-58 per l’Aeroport, l’anomenat Portal Sud, que es farà entre 2019 i 2020 segons ha indicat. En segon lloc, la connexió de la Ronda Oest amb Castellar, que alliberaria Sabadell del pas de milers de vehicles per la Gran Via entre altres carrers per connectar amb la C-58. Finalment, el riu Ripoll: “tenim un espai agradable no només per gaudir-ne sinó també treballar-hi. Si millorem l’accés al riu des de la ciutat, el tindrem a 10 minuts a peu de l’estació de Renfe; a 40 minuts del centre de Barcelona en transport públic. És una gran oportunitat”.

Rufián: “les coalicions són el futur”

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha acompanyat Fernàndez en la presentació. Rufián manté que “l’equip del Juli va guanyar a la màfia: el bustisme. I ho tornarà a fer. Ja no tenim un alcalde que roba i conspira sinó una persona decent”. Manté que “Sabadell i Badalona són el futur. Les coalicions són el futur”, ha reblat.

Unes 300 persones han assistit a l’acte de presentació de Fernàndez com alcaldable, que s’ha fet a la plaça del Gas, presentat per Isabel Casals, germana de Muriel Casals. L’acte ha tingut una cadira buida en record de Carme Forcadell, empresonada a Alcalá Meco. En referència a l’expresidenta del Parlament, Fernàndez ha assegurat que “guanyarem i ens abraçarem a la plaça”.

Aquest matí l’assemblea d’ERC ha escollit Fernàndez com a candidat en un acte celebrat a l’Institut Escola Industrial. Ha estat l’únic candidat a les primàries republicanes.

Foto portada: Fernàndez, a la plaça del Gas. Autor: J.d.A.

Comments are closed.