Guanyem Sabadell ara és 100 % Sabadell

Guanyem Sabadell ha decidit canviar el nom de la seva candidatura, que passarà a dir-se 100% Sabadell. El grup municipal s’ha vist forçat a prendre aquesta decisió després que la Junta Electoral els comuniqués ahir, dia 29 d’abril, que la seva candidatura no seria acceptada, per la irrupció d’una candidatura fantasma, Guanyem Ganemos. Aquest dimarts en roda de premsa, la cap de llista de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, ha assegurat que no presentaran al·legacions.

Guanyem Sabadell es presentarà a les properes eleccions del 26 de maig sota la candidatura 100% Sabadell. El grup municipal ha hagut de prendre aquesta decisió després de que la Junta Electoral els comuniqués que la seva candidatura no era proclamada, com tampoc ho seria la d’En Comú Podem Guanyem el Canvi. El perquè de tot plegat el trobem en què les dues coincideixen en el nom amb una candidatura que, contra tot pronòstic, sí ha estat acceptada: Guanyem Ganemos. Trobar paperetes electorals amb noms semblants podria confondre la ciutadania a l’hora de votar.

Guanyem Ganemos és una candidatura fantasma que es presenta a les municipals de Sabadell. És encapçalada per la presidenta de les majorets de Lleida, i de moment no se li coneix cap relació amb Sabadell. El que sí se sap és qui hi ha darrera de la coordinadora de Ganemos, Julián de Fabián.

Què és Ganemos i quina relació té amb Guanyem Sabadell?

Segons Martínez, Guanyem Sabadell és una marca que es registra a l’any 2014 al seu nom i al de l’actual regidor a l’Ajuntament i número dos en la llista de Guanyem, Miquel Soler. Al 2015, explica Soler, més de 400 candidatures van acollir-se a una marca, Ganemos, un moviment que, segons afirmava el seu principal promotor, Julián de Fabián, volia fer de facilitador per a la creació de candidatures, principalment d’esquerres. Guanyem Sabadell es va unir a aquest projecte, perquè creien “que estava fent una bona feina d’Estat”, assegura Martínez.

No obstant, no van trigar en adonar-se’n de que el projecte no arribaria a bon port. Com moltes altres formacions que s’aixoplugaven sota Ganemos, els van intentar sotmetre a les opinions de Julián de Fabián. Guanyem Sabadell assegura que, en el seu cas, van rebre peticions per escrit, demanant que canviessin la direcció del seu posicionament envers al tema del procés, “radicalment en contra” del mateix, diu Soler.

“Es parla de candidatures on hi ha gent pagada, d’altres creades a través de Whatsapp, candidatures que, com a poc, es poden considerar un frau, perquè no són persones d’una localitat diposades a treballar per la gent, són una cosa molt diferent”, explica Soler.

Es per això que, segons afirma Martínez, van decidir desvincular-se dràsticament de Ganemos i de Julián de Fabián. Fins i tot hi ha una pàgina web que concreta les denúncies que ha rebut De Fabián: Desmontando Ganemos.

Com ho encaixa Guanyem Sabadell?

La cap de llista de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, assegura que continuaran utilitzant aquesta nomenclatura, ja que la tenen registrada com a marca, però la candidatura haurà de canviar, i utilitzaran 100% Sabadell, nom en què, per altra banda, ja estaven treballant. No obstant, es posicionen totalment en contra del que la nova candidatura està fent.

“El fet de que algú utilitzi la democràcia per presentar candidatures fantasmes amb la idea d’aprofitar-se del treball d’altres, em sembla condemnable, repudiable i un munt de qualificatius. No em sorprèn, sabent perfectament qui està darrera de tot això, però sí que ens sembla que és un joc bastant brut en l’àmbit de la democràcia”, explica Martínez.

En roda de premsa, Guanyem ha deixat clara la seva opinió del que està passant amb aquesta nova candidatura que no té relació amb Sabadell, i a la qual qualifiquen de “frau”. Asseguren que s’estan intentar apropiar del treball que han fet, i que això els juga en contra, perquè la gent pot confondre’s i votar la nova formació en comptes de Guanyem. No obstant, Martínez confia en que no els afecti massa.

Poden canviar les tornes?

Des de Guanyem Sabadell no han volgut presentar al·legacions a la Junta Electoral. Primer, asseguren que estan d’acord amb que, com diu la llei, no hi poden haver candidatures iguals, ja que confondria als voltants. Per altra, a menys d’un mes de les municipals, el temps els juga en contra. I, per últim, perquè no els volen donar volada.

“No ens mesurem amb ell. Nosaltres som una candidatura que ha treballat per aquesta ciutat, que tenim projecte de ciutat, que tenim propostes, que ens la volem i ens la creiem, i ells són uns impostors”, sentencia Martínez.

No obstant, tot haver canviat el nom de la candidatura, el que podrem llegir a les paperetes al votar, el grup no renuncia al nom de Guanyem Sabadell sí se puede. Asseguren que és una marca que tenen registrada al registre mercantil, i que poden prendre mesures contra qui la utilitzi sense concessió. Això sí, diu Soler, “quan passi tot”.

Foto portada: Miquel Soler, Marisol Martínez i Jordi Grané. Autor: David B.

Comments are closed.