Manifest Comuns. Autor: David B.

Presenten un manifest de suport a Joan Berlanga

La direcció catalana d’ICV, diputats i alcaldes de l’antiga ICV-EUiA més històrics del PSUC a Sabadell i activistes independents han signat un manifest en suport de Joan Berlanga, que encapçalarà els comuns a les eleccions del 26 de maig. Entre els signants, els coordinadors nacionals d’ICV, Marta Ribas i Ernest Urtasun, el diputat al Congrés Joan Mena, històrics com Francisco Morales, Ramón Álvarez, Juan Ignacio Valdivieso o els alcaldes d’El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Perpètua o Montornés. 

El document s’ha presentat aquest divendres a la plaça Sant Roc. De moment l’han signat unes 200 persones. En el manifest, es demana construir un “nou espai polític engrescador i més ampli” entre les hereus del PSUC, ICV, EUiA, Podem i Unitat pel Canvi que anomenen El Comú de Sabadell. Entre els punts, el compromís de fer una candidatura paritària i plural, superar la “lògica de les coalicions”, defensar els interessos de la ciutat per davant del d’altres administracions, donar prioritat a la gent per sobre del “procés o l’antiprocés”, defensar els serveis públics i treballar per les classes populars i pel medi ambient o la mobilitat sostenible.




Els signants creuen que cal que la candidatura sigui encapçalada per una persona “dialogant, amb habilitats de lideratge, capacitat de treball en equip, perseverança, que conegui bé la ciutat i tingui experiència de treball a l’Ajuntament”. La persona és, asseguren, Joan Berlanga, actual primer tinent d’alcalde i portaveu municipal d’Unitat pel Canvi qui “pot presentar un bon balanç de la seva gestió”, això sí sumant la complicitat de molta més gent.

Qui signa el manifest a favor de Berlanga?

Entre els signants, hi ha els dos coordinadors nacionals d’ICV, la rubinenca Marta Ribas i David Cid. També signa el portaveu nacional dels Comuns, el diputat sabadellenc Joan Mena, o els regidors de Barcelona en Comú Laia Ortiz i Janet Sanz, així com l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun, el diputat Josep Vendrell o les senadores Maria Freixenet i Sara Vila.

A escala municipal signen alguns alcaldes, com els de Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat, El Prat, Montornés o Altafulla. A nivell sabadellenc, firmen històrics del PSUC com Francisco Morales, José Luis Rodríguez i Ramón Álvarez, regidors del primer govern d’Antoni Farrés al 1979, com també Josep López, actual coordinador local d’ICV.

Els signants incorporen també persones del moviment veïnal (Emilio Robles de La Plana del Pintor, Mariano Molina del Torrent del Capellà, Pedro Encinas o Francisco Rosa del Poblenou de la Salut) i també del moviment obrer, com el secretari comarcal de CC.OO, Enrique Rodríguez, Enric Quílez o Maribel Aynè.

Els comuns i Podem-EUiA

Ara per ara, els comuns es presentarien a les eleccions municipals per separat a la coalició entre Podem i EUiA, les direccions locals de les quals han tancat un acord fa algunes setmanes. A banda de tot plegat, l’actual regidor d’Unitat pel Canvi, exsecretari general de Podem a Sabadell, Ramon Vidal, encapçala una altra opció: Ara Sabadell.

Un panorama complex que encara no es dona per tancat, ja que segons Josep López, coordinador d’ICV a Sabadell, s’estan produint negociacions a nivell nacional per fer una llista entre els comuns i la coalició Podem-EUiA.

 

Comments are closed.