Llaç groc La Faràndula. Autor: M. Tornel

Cs i PP exigeixen que es retirin els llaços grocs

El portaveu del PP a l’Ajuntament, Esteban Gesa, no ha esperat les 48 hores que ha donat la Junta Electoral Central perquè siguin retirats els llaços grocs i altres símbols dels edificis públics i ja s’ha queixat davant la Junta Electoral de Zona de Sabadell per exigir que siguin retirats els llaços i la pancarta de l’Ajuntament, la resta d’edificis municipals i la via pública. Cs també ha demanat a la Junta Electoral que es retirin els llaços grocs i la pancarta dels presos. 

Des de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart hi ha una pancarta a l’Ajuntament amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’. També es van penjar llaços dels teatres municipals, biblioteques i centres cívics. D’alguns van ser retirats i no s’han tornat a posar, però la majoria segueixen allò on van ser col·locats ja fa prop d’any i mig.




Aquest dilluns la Junta Electoral ha donat 48 hores perquè siguin retirats els símbols a tota Catalunya per garantir la neutralitat durant la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d’abril. 24 hores després el popular Esteban Gesa ha presentat una queixa a la Junta Electoral de Sabadell demanant que es retirin els símbols als edificis públics de Sabadell, i també els llaços de la via pública.

Cs també s’acull a la Junta Electoral

Ciutadans reitera que cal que es compleixi la resolució de la Junta Electoral i es retirin els símbols partidistes de la façana de l’Ajuntament. Tant la pancarta en suport als presos penjada a la façana del consistori com els llaços grocs en solidaritat als polítics presos van en contra de la neutralitat que ha de tenir l’Ajuntament en durant les eleccions.

El portaveu municipal, Adrián Hernández, ha exigit que “es retirin també els llaços grocs de la resta d’edificis municipals” perquè són “un instrument de propaganda política al servei dels separatistes”. Tot i que el grup ja va exigir formalment a l’alcalde la retirada dels símbols, l’Ajuntament no ha pres mesures sobre el tema.

El precedent de la campanya del 21-D

Durant la campanya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017, els llaços grocs i la pancarta no van ser retirats dels edificis públics de Sabadell. Amb una excepció: el 20 de desembre, dia de reflexió.

Foto portada: un llaç groc a la Faràndula. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.