Pancarta en blanc. Autor: David B.

Pancarta girada

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha decidit girar la pancarta Llibertat presos polítics després del darrer requeriment de la Junta Electoral, rebut aquest mateix migdia pel consistori. 

La Junta Electoral desestima el recurs de l’Ajuntament i li demana de nou l’alcalde treure la pancarta de l’Ajuntament i els llaços grocs. Així s’ha fet finalment a dos quarts de dues del migdia, poc després que el propi alcalde ho fes públic davant els mitjans de comunicació.




Serracant considera que la Junta Electoral no ha entrat al “fons de la qüestió” i no ha precisat quines pancartes s’havien de treure. Però creu que “la millor opció és girar la pancarta i seguir buscant formes de protesta”. L’alcalde, acompanyat en roda de premsa per Juli Fernàndez (els dos han presentat els punts de l’odre del dia del ple d’aquest dijous), ha lamentat la denúncia de Cs: “el més normal era esperar els aclariments que demanàvem. Estic segur que avui dia algú pot pensar que tenir una pancarta contra la guerra o a favor dels refugiats és partidista. Però qui vulgui anar a la fiscalia sabrà quina és la seva metodologia”. Fernàndez (ERC) ha acusat Ciutadans d’utilitzar instruments com les denúncies per “guanyar vots”.

Segons l’acord de la Junta Electoral Provincial les institucions públiques no tenen dret a la llibertat d’expressió, ja que és un dret individual. A més, creu que el recurs municipal no té fonament ja que està prou clar que la Junta Electoral de Zona demanava treure “tots” els símbols partidistes.

Foto portada: la pancarta girada, aquest dimecres. Autor: David B. 

Comments are closed.