Marta Farrés. Autor: David B.

Reaccions Artextil: Farrés intentarà “recuperar” els diners; PSC, Cs, Junts i PP demanen explicacions
L’actual govern assegura que “intentarà recuperar” els imports que es van dipositar per adquirir la fàbrica Artextil ja que es va pagar sis vegades més del que havia costat uns mesos abans. Els Mossos investiguen l’operació donat el vincle amb el blanqueig de capitals dels qui van vendre la nau a l’Ajuntament (més info: ‘La compravenda de l’Artextil, sota la lupa dels Mossos‘). Altres grups també han dit la seva: Ciutadans i Junts demanen més explicacions i el PP estudia si anar als tribunals. 

L’actual executiu municipal ha demanat un informe als serveis municipals sobre el procediment de compra de part de la nau de l’Artextil, adquirida la tardor de l’any 2018. Els Mossos d’Esquadra investiguen aquesta compra per un presumpte blanqueig de capitals d’un dels venedors, Amadeo M.M, vinculat al clan dels Jodorovich.

El govern anuncia que ha demanat la informació sobre l’adquisició als dos regidors que la van liderar, el llavors alcalde Maties Serracant, de la Crida, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Juli Fernàndez, d’Esquerra. Els dos són regidors encara, a l’oposició. L’executiu de Marta Farrés anuncia que “intentarà recuperar aquests imports, ja que es va pagar sis vegades més per la nau d’Artèxtil del que havia costat uns mesos abans”.

Cs també demana explicacions

Ciutadans, a l’oposició el darrer mandat i també l’actual, demana “explicacions” als membres de l’anterior quatripartit i vol que els exalcaldes i exresponsables d’Urbanisme Maties Serracant i Juli Fernàndez aclareixin “les circumstàncies en les quals el consistori va comprar Artextil”, assegura el portaveu municipal, Adrián Hernández. Cs assegura que ja a la tardor de 2018 va alertar que s’estava comprant per sobre del preu de mercat.

Junts portarà el cas a la comissió de Transparència

La portaveu de Junts per Sabadell, portarà la compra de l’Artextil a la comissió informativa de Transparència. Assegura, en un fil de Twitter, que “es va pagar per Artextil 6,4 vegades més del que va costar” i assegura que “ho sabien”.

https://twitter.com/lciuro/status/1222109125770956801?s=20

D’altra banda, Ciuró també portarà a la Comissió Informativa de Transparència la compra de la nau Sallarés Deu, al barri de Gràcia, que va costar prop de cinc milions d’euros.

Gesa estudia si anar a tribunals

El president del Partit Popular a Sabadell i exregidor dels populars durant vuit anys, Esteban Gesa, ha posat les novetats en mans d’advocats i estudia si denunciar els anteriors gestors municipals ja que al seu parer “és increïble que en poc més d’un any s’hagi produït una plusvàlua de fins a sis cops amb diners públics”. En declaracions a aquest digital manté que “el suposat govern de transformació l’únic que ha transformat han estat els beneficis d’aquests venedors” tot sostenint que les explicacions donades per Serracant i Fernàndez no el convencen perquè “s’amaguen darrere dels tècnics, però on són les responsabilitats polítiques?”. “Si jo fos inversor els aniria perseguint allà on vagin per vendre’ls de tot”, assegura amb ironia tot convidant Fernàndez i Serracant a “jugar amb els seus propis diners i no amb els de tots els sabadellencs”.

Gibert (PSC) demana transparència als membres del quatripartit

El primer secretari del PSC de Sabadell i primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, ha declarat que espera “coherència per part de dos exalcaldes que van fer de la transparència la seva bandera”, i que ara “s’han vist implicats en una operació amb recursos públics, vinculada a narcotraficants i investigada per blanqueig de capitals”. A més, assegura que impulsaran “una comissió de transparència on els dos exalcaldes responguin a les preguntes que la ciutadania es fa”.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en un ple. Autor: David B.