Foto portada: un moment de la concentració de protesta. Autor: @mpssabadell via Twitter.

Tensió a les portes del Casal Pere Quart

El partit d’extrema dreta independentista Som Sabadell s’ha presentat finalment a Sabadell. Ha estat aquest dissabte al casal Pere Quart després d’un primer intent frustrat a la via pública fa algunes setmanes. En aquesta ocasió grups d’esquerres antifeixistes han convocat una concentració de protesta. Hi ha hagut certa tensió amb la policia.

El desplegament policial, amb presència dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal, ha estat molt visible. En tot cas, però, l’actuació policial ha rebut crítiques dels grups antifeixistes, qui creuen que s’ha donat empara al grup islamòfob. En alguns moments, els manifestants s’han acostat molt a l’entrada del Casal Pere Quart i la policia ha fet espai de forma expeditiva amb algunes empentes.

Un centenar de persones convocades per Endavant, el Moviment Popular de Sabadell, el CDR Sabadell i altres col·lectius s’han concentrat a la Rambla, tancada al trànsit, per protestar contra el partit d’extrema dreta, una escissió independentista de la Plataforma per Catalunya amb vincles amb la Lega Norte italiana de Mateo Salvini i el Vlams Beelang flamenc. La cara visible del partit és Ester Gallego, la seva presidenta. A Sabadell estan liderats per Jordi Garcés, un jove sense trajectòria política fins ara, que es presentarà a les municipals de l’any vinent com a cap de llista. Garcés va ser fa uns dies a Brussel·les, reunint-se amb membres de partits d’extrema dreta nacionalistes a la Unió Europea. N’ha fet abundant difusió a les xarxes socials.

Més info: ‘L’extrema dreta independentista prepara el seu aterratge‘. 

Foto portada: un moment de la concentració de protesta. Autor: @mpssabadell via Twitter.

Comments are closed.