Qui vol ser Síndic?

Fa uns dies va finalitzar el període per presentar-se com a candidat per a ser Síndic Municipal de Greuges de Sabadell. Quatre persones hi aspiren. Segons el calendari marcat, l’última decisió serà del ple municipal previst pel 22 de febrer. 

Els quatre noms encara han de passar per un procés de verificació de requisits. El 5 de febrer seran cridats a la Junta de Portaveus. Podran exposar breuement el seu programa. La Junta de Portaveus enviarà els seus noms al ple municipal del 22 de febrer. Els quatre candidats que finalment s’han presentat són els següents:

  • Maria Teresa Roma Camps: ha treballat com a comercial a Sant Llorenç Savall i empresària a Mas Avícola SA. És esteticista de formació. La seva trajectòria política està vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya. Amb CiU va ser la número 7 a les eleccions municipals l’any 2011.
  • Lluís Saila Gonzalez: té 71 anys, està jubilat i va ser el darrer president de les extintes Agrupacions Professionals Narcís Giralt entre els anys 2000 i 2014, quan van dissoldre’s. Va treballar durant més de mig segle en diverses empreses del sector tèxtil.
  • Jordi Serrano Blanquer: actualment és director de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). És llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la UAB, conegut a l’opinió pública local pels seus escrits en premsa, i va ser comissionat de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament uns mesos en el mandat 2011-2015. Entre altres és autor del volum Sabadell destil·lat i coautor amb Xavier Domènech de l’obra Antoni Farrés. Quan els obres van assaltar l’Ajuntament.
  • Maria Teresa Soler Hernández: és diplomada en Magisteri i professora de l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau, on fa les classes d’Informàtica i Robòtica. A més, Soler és escriptora, poetessa, actriu i autora teatral. Entre altres, és autora de Feu poesia. Entre els seus projectes, la vinculació de les tecnologies i l’ensenyament.

Si algun candidat té 18 vots afirmatius, serà el nou Síndic en primera votació. Si cap aconsegueix aquesta suma, podran accedir al càrrec amb 16 vots afirmatius.

El successor de Josep Escartín

El nou Síndic substituirà Josep Escartín, en funcions des de fa gairebé dos anys, i estrenarà Reglament. Entre les novetats hi ha la consideració de la figura com personal eventual de l’Ajuntament, percebent les retribucions que fixi el ple.

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Serrano, Roma, Laila (el primer per l’esquerra) i Soler.