Portal sud

El Portal Sud estarà acabat l’any 2023

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, ha donat llum verda definitiva al projecte del Portal Sud. L’Ajuntament invertirà 5,3 milions per fer una nova entrada a la ciutat des de la C-58, a l’alçada del polígon industrial de la Zona Hermètica. 

De fet la Generalitat va donar llum verda a l’operació a començaments del mes de març però el tràmit encara no ha pogut passar per ple perquè no hi ha hagut cap sessió ordinària des de l’inici de la crisi del coronavirus i l’aprovació de l’estat d’alarma. El primer ple ordinari es farà aquest dimarts, 2 de juny, tres mesos després del darrer. Sí hi ha hagut una sessió extraordinària per aprovar un primer paquet de mesures contra la crisi de la Covid-19.

Inici d’obres: gener de 2021

Segons el calendari previst, les obres del Portal Sud haurien de començar durant el mes de gener de l’any vinent. Fins aquell moment, cal aprovar el projecte i licitar el contracte d’obres. Un cop comencin, la durada prevista és de dos anys. Així que, si no hi hagués retards, la nova entrada des de la C-58 estaria enllestida durant la primera meitat de l’any 2023.

Final d’obres: primer semestre de 2023

Es tracta d’un llarg projecte que ara veu llum verda i s’executarà en els propers anys. L’àmbit d’actuació és de vuit hectàrees situades entre el polígon de la Zona Hermètica, l’Aeroport i el límit amb Sant Quirze del Vallès, al voltant de la carretera de Bellaterra i amb accés tant a la C-58 com al polígon comercial Via Sabadell (Ikea). El projecte del Portal Sud preveu construir una nova entrada i sortida des de la C-58 amb una gran rotonda que reordenarà la circulació cap a la Gran Via, el polígon i la zona Ikea.

Foto portada: simulació de com serà el Portal Sud. Autor: Ajuntament / cedida.