Foto portada: presentació del programa Fem Vacances 2018, fa uns dies. Autor: @sbdacciosocial via Twitter.

Més dotació per al programa Fem Vacances

L’edició d’aquest any del programa Fem Vacances cobrirà més el sobrecost que paguen les persones sense discapacitat per un casal d’estiu o les sortides. És la principal novetat d’enguany. 80.000 euros d’aportació municipal cobriran el 75 per cent del sobrecost per als casals i el 40 per cent per a les sortides. 

Fa dos anys, en la primera edició, es va cobrir el 50 per cent en el primer cas i el 25 per cent en el segon. A més, llavors hi havia 137 places i ara hi haurà 153 (L’Ajuntament subvencionarà ara amb 80.000 euros les entitats que treballen amb persones amb discapacitat. A més, seran compatibles els ajuts econòmics a les famílies amb ingressos més baixos.

“El nostre compromís inicial, demostrat amb fets i recursos concrets en aquestes tres edicions, és que Sabadell sigui també pioner en matèria d’equitat en aquest àmbit, per això l’Ajuntament es fa càrrec d’una part molt important del sobrecost que han d’afrontar les famílies pel caràcter especial de les activitats”, assegura el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

Les activitats per a persones amb discapacitat i dependència comporten una despesa considerablement superior a les adreçades a altres col·lectius per la major necessitat de professionals de suport, logística i d’instal·lacions condicionades. Aquest any hi haurà 153 places de casals d’estiu, viatges i colònies. Es treballa amb sis entitats: Andi, Grandalla, Obrir-se al món, Fundació AVAN, Viu-la i l’Estel.

Foto portada: presentació del programa Fem Vacances 2018, fa uns dies. Autor: @sbdacciosocial via Twitter.