Foto: J.d.A

Et mous en bus per Sabadell? Aquestes seran les noves tarifes de la TUS

El govern municipal portarà al ple del proper dimarts la proposta per revisar les tarifes del servei de bus urbà que presta la cooperativa Transports Urbans  Sabadell. Van en línia de l’aprovat a l’Autoritat del Transport  Metropolità (ATM): caiguda de preu dels abonaments i pujada dels tíquets més empreats, el bitllet senzill i la T-10.

Segons la proposta, que us avança aquest digital, el preu del bitllet senzill pujarà 10 cèntims. Una xifra modesta però que representa un increment del 6,67 per cent respecte l’euro i mig que costarà fins l’actualització de tarifes. Pel que fa a la targeta de 10 viatges, que ara costa 8,5 euros, pujarà de preu un 3,53 per cent, i s’enfilarà fins els 8,80 euros, tot i així molt lluny del que costa la T-10 d’una zona de l’ATM, 11,35 euros, però que a canvi permet canviar de mode de transport.
Pel que fa als abonaments, el mensual baixarà de preu 7,50 euros, des dels 45 actuals fins els 37,50 euros. Una caiguda del 16,67 per cent que deixarà de nou l’abonament mensual de la TUS més econòmic que l’abonament mensual de l’ATM. Des del passat 1 de gener costava menys comprar l’abonament mensual de l’ATM, que permetia canviar de bus a tren o de bus urbà a interurbà, que l’abonament mensual de la TUS. L’abonament mensual jove també baixarà de preu, un 20 per cent, dels 32,50 euros actuals als futurs 26 euros. Les tarifes completes són aquestes.

Preus dels tíquets de la TUS per al 2020, segons la proposta del govern.
Preus dels tíquets de la TUS per al 2020, segons la proposta del govern.

L’objectiu de la proposta és potenciar la fidelització mitjançant un ús més intensiu d’abonaments, en línia del que s’ha aplicat a l’ATM. També es vol reduir la venda de bitllets senzills per part del conductor, i rebaixar així els temps morts a les parades. I en darrera instància mantenir els preus més econòmics de la TUS respecte els de l’ATM.

La proposta serà aprovada amb seguretat, però ha de passar per debat i votació al ple municipal ordinari de febrer, que es durà a terme el proper dimarts dia 4. A partir de les cinc de la tarda. Les darreres tarifes es van aprovar l’any 2017.

Foto portada: un bus de la L15, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.