Pista de patinatge

5 claus sobre la pista de patinatge del Passeig: preus, horaris, descomptes…

La pista de patinatge torna a Sabadell per Nadal. Aquest any, però, no és del gel sinó d’un material sintètic que el consistori considera idoni per al patinatge i que permet reduir el consum energètic.

La pista ha obert portes aquest divendres a la tarda. Algunes claus de la instal·lació són les següents:

  1. La pista de patinatge sintètica té uns 350 metres quadrats amb 25 metres de llarg i 14 metres d’ample. Té una capacitat per a 70 persones a la mateixa vegada.
  2. Pel que fa als horaris, la pista obre de dilluns a divendres entre les 17 i les 21 hores mentre encara hi hagi escola. Al matí s’obrirà a grups concertats bàsicament a escoles. Un cop comencin les vacances escolar, els dissabtes i els festius l’horari serà de 11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.
  3. El preu és de cinc euros cada mitja hora. L’Ajuntament manté que hi haurà promocions a través dels comerços de la ciutat i també del Mercat Central. Els grups d’escolars tenen un preu reduït de 2,5 euros.
  4. El seu material és de polietilè d’alta densitat, que simula el gel i permet patinar amb patins de gel, simulant-lo.
  5. El consistori estima que l’estalvi energètic serà molt notable: enlloc dels 15.000 litres de gasoil ara serà suficient amb 500 litres. I pel que fa a l’aigua, l’estalvi és més espectacular: només s’utilitzaran 100 litres quan abans calien 50.000. A més s’evita el soroll dels generadors elèctrics, tan molest durant les edicions anteriors.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), i la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez (Guanyem), han inaugurat la pista de patinatge ecològica aquest divendres a la tarda.

Foto portada: la pista de patinatge, aquest divendres. Autor: David B.

One Comment

  1. Aquesta pista no és ecològica. El material sintètic no és reciclable. Certament el consum energètic és molt més baix i no té consum d’aigua, però la pista de gel s’autofinançava i no generava residus.

    De fet és tan improbable que s’autofinancïi que el contractista no va voler assumir el risc de la gestió, de manera que si no esdevé un gran èxit, l’lAjuntament haurà d’abonar vora 100.000 €