Foto de portada: un grup de debat a la Jornada de Vàlua a Can Llong. Autor: cedida.

Rodríguez (Vàlua): “Les subvencions han de generar un impacte a les persones que ho necessitin”

La plataforma Vàlua ha acollit aquest dimecres la jornada sobre subvencions ‘Solució o Trampa?’. Més de 40 persones, representants de 20 entitats, han protagonitzat l’acte al Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau. La ponent Mireia Cirera, de CAF Gestió, ha donat diversos consells a les entitats sobre com poden aconseguir subvencions.

El Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau ha presenciat una nova jornada de la Plataforma Vàlua, aquesta vegada centrada en les subvencions. La jornada ha tingut com a objectiu la creació d’un document amb les demandes de les diverses entitats del Tercer Sector. Per això, primer s’ha fet una presentació de la jornada i posteriorment s’han dividit diferents grups de debat per posar en comú les problemàtiques i les dificultats que troben les entitats a l’hora d’aconseguir subvencions.

“Estem molt contents perquè hem tingut una participació ampla amb més de 40 persones, més de 20 entitats, de Vàlua o no perquè totes les de Sabadell estaven convidades. Això ens permet tenir una visió que ens fa saber que la gent té ganes de dir i aportar perquè es tingui en compte. La nostra feina, des de Vàlua és que aquestes veus es tinguin en compte per aconseguir les missions que les entitats poden arribar a tenir.

Un cop acabada la posada en comú, la representant de la Consultoria, Gestió, Assessorament de Fundacions i Associacions (CAF), Mireia Cirera ha fet una ponència per aconsellar les entitats de les opcions que ofereixen els diversos sistemes de subvencions. Ha fet referència a l’Erasmus+, a l’anàlisi pròpia del projecte, les relacions amb les Administracions, entre d’altres.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Per la seva banda, el president de l’Associació Plataforma Vàlua, Ricard Rodríguez, ha valorat la intenció de la jornada.

“Hem fet aquesta jornada participativa, per crear un document al voltant de la subvenció i poder-lo entregar al consistori, ja que es troben en un moment de revisió d’ordenances. Això implicarà redactar noves bases i volem que això permeti tenir la mirada de les entitats. Les subvencions han de generar més impacte i aquest ha d’estar al voltant de les persones que ho necessitin”.

Posteriorment a la ponència, l’organització ha recollit les problemàtiques i les propostes de les entitats. Aquestes han destacat la manca d’informació i transparència per part de l’Ajuntament amb les subvencions. A més a més, han mencionat que el consistori té formularis caducs dividits per cada departament i cal homogeneïtzar-los. Per altra banda, demanen saber quan s’atorga i quan es cobra la subvenció. Tampoc es permet reajustar els projectes i es volen més terminis. En aquest tema, es vol augmentar la durada de les subvencions en més d’un any. Quant a la transparència, comenten que no hi ha cap informe valoratiu que justifiqui l’import de les subvencions ni els criteris que es tenen en compte. Finalment, un altre tema important que han tractat les entitats és l’alineació de projectes i conèixer els objectius de l’Ajuntament per adaptar-los, ja que ara per ara no tenen clara quina línia vol seguir el consistori.

Foto de portada: un grup de debat a la Jornada de Vàlua a Can Llong. Autor: cedida.

Deixeu un comentari