Foto portada: el refugi de Malniu.

Busquen dos excursionistes perduts a la Cerdanya

Els Bombers busquen des d’aquest dissabte a la tarda dos excursionistes, un home de 57 anys i una dona de 43 anys de Sabadell, que es van perdre a la zona de Meranges, a la comarca de la Cerdanya, quan tornaven del cim del Puigpedrós.

Les males condicions meteorològiques han impedit que fins la tarda de diumenge s’enlairés l’helicòpter, però hi han treballat vuit dotacions dels bombers, tres de Mossos i efectius dels bombers francesos que busquen en territori nord-català. L’avís el van donar ells mateixos a dos quarts de cinc de la tarda, en veure que s’havien desorientat quan buscaven el refugi de Malniu.

La responsable del refugi, la Glòria, ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que tots dos havien arribat cap a dos quarts de deu del matí al refugi en cotxe i que s’havien proposat pujar la muntanya tot i el mal temps i les advertències dels treballadors. Aquest diumenge no s’ha pogut parlar amb la parella, que va informar que duia menjar, roba d’abric i aigua.
Els Bombers han suspès aquest diumenge al vespre la recerca de la parella d’excursionistes. Aquest dilluns a primera hora es reprendran les tasques dels serveis d’emergències que, aquesta tarda, han pogut comptar amb l’ajuda d’un helicòpter, que no s’havia pogut enlairar fins ara pel mal temps. Per aquest dispostiu s’han activat fins a deu dotacions dels Bombers, tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, diversos vehicles de la policia francesa i una unitat dels Agents Rurals.

Foto portada: el refugi de Malniu.