Desarticulen una xarxa que venia cocaïna amagada en cotxes manipulats

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de distribució de cocaïna que amagava la droga en cotxes manipulats, segons ha avançat El Periódico. Els presumptes delinqüents venien l’estupefaent a diferents ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, com ara la mateixa capital catalana, Sabadell o Terrassa.

La investigació ha durat un any i mig i ha comportat la detenció de 22 persones en diferents fases. Segons la investigació, la droga s’adquiria a l’estranger per ser venuda després a Catalunya. L’última fase de l’operació va tenir lloc dimarts passat, quan es van fer vuit detencions entre les quals la del presumpte cap de la xarxa. La investigació va començar l’octubre del 2019 a Sabadell, a partir de la detecció de petits narcotraficans que va permetre arribar al cap d’una organització, un individu marroquí que comprava cocaïna i haixix a l’estranger.

L’operació ha tingut quatre fases de detencions, la darrera de les quals la de dimarts passat contra la cúpula de la xarxa. Segons publica el rotatiu barceloní, es tracta de persones de nacionalitats espanyola i marroquina. En aquesta última fase la policia ha fet 14 registres a habitatges de Sabadell (bona part d’ells al barri de La Creu Alta com va trascendir dimarts), Terrassa i Rubí, locals de Sabadell i Sant Quirze del Vallès i garatges de Sabadell. S’han comissat tres quilos de cocaïna i diferents quantitats de menys abast d’altres substàncies estupefaents. També s’han requisat 22.000 euros en metàl·lic i armes de foc simulades.

A banda, la policia ha descobert tres automòbils modificats per equipar-los amb compartiments amagats per transportar la droga. Els detinguts estan acusats de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals.

Més informació: 

Operatiu de la Policia Nacional contra el tràfic de drogues

Foto portada: un vehicle de la Policia Nacional. Autor: cedida.