Pla detall de dos bombers a la finestra de l'immoble afectat per un ensorrament parcial al barri de Can Rull, a Sabadell, el 8 de febrer de 2021. (Horitzontal)

Mor un home de 52 anys en ensorrar-se el sostre de l’habitació d’un pis

Un home ha mort aquest dilluns en ensorrar-se el sostre de l’habitació d’un pis, segons han informat els Bombers. El cos d’emergències ha rebut un avís a les 9.31 hores sobre l’ensorrament del sostre d’un pis al número 37 del carrer de Turina, al barri de Cifuentes. A més s’han desallotjat sis persones, segons informa l’Ajuntament. 

En arribar han confirmat l’ensorrament parcial del sostre del darrer pis de l’edifici, de planta baixa i dos pisos, que havia afectat una de les habitacions. En accedir a l’immoble han localitzat una persona il·lesa en una de les habitacions però han trobat el cos sense vida d’un home en l’habitació afectada per l’ensorrament.

Pla general de l'immoble afectat per un ensorrament parcial al barri de Can Rull de Sabadell, el 8 de febrer de 2021. (Horitzontal)
Pla general de l’immoble afectat per un ensorrament parcial al barri de Cifuentes. Autor: ACN. 

Els bombers han estat tot el matí fent exploracions diverses al sostre per valorar si l’afectació podria ser més extensa i si és necessari fer algun apuntalament d’urgències. També s’està revisant l’afectació al forjat i a les bigues, així com la quantitat de runa acumulada. És per això que s’ha activat la unitat del Grup Especialista en Estructures Col·lapsades (GREC).

“Estem garantint una zona segura per poder accedir la comitiva judicial a analitzar l’escenari i garantir el trànsit en la planta segona, apuntalant-la i traient la runa per un tub de façana fins a un sac”, ha explicat Marc Sans, cap de guàrdia de Bombers. El cos confirma que l’edifici, dels anys 60, ha patit una patologia severa, però es descarta que hi hagi afectacions als immobles adjacents.

Fins al lloc s’hi han desplaçat nou dotacions de Bombers de la Generalitat, amb efectius del GREC i del Grup Operatiu de Suport (GROS), quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Policia Municipal i cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana s’ha fet càrrec de la investigació i de les diligències judicial.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.