Foto portada: un patinet elèctric.

Multat per anar begut mentre portava un patinet elèctric

Des del passat 2 de gener, els patinets elèctrics tenen una regulació específica i a més de ser obligatori el casc i estar prohibir anar per la vorera, els patinets elèctrics passen a tenir consideració de vehicle a tots els seus efectes. Per exemple, els seus conductors estan obligats a sotmetre’s a proves d’alcoholèmia quan són requerits, com si es tractés d’un cotxe o una motocicleta. I els límits són els mateixos. 

Aquest dijous s’ha donat el primer positiu conegut d’un conductor de patinet elèctric a Sabadell. La Policia Municipal va aturar passat dos quarts de dues de la matinada d’aquest dijous el conductor d’un patinet elèctric de 24 anys per practicar-li la prova d’alcoholèmia. El jove va donar positiu, 0,58 mg per litre, i va ser denunciat per conduir sota els efectes de l’alcohol. La denúncia serà administrativa i no penal perquè no superava el doble del màxim d’alcohol permès. Així mateix, el patinet elèctric va ser immobilitzat.

A més d’estar sotmesos a les mateixes taxes d’alcohol que la resta de conductors, els conductors de patinets elèctrics han de dur casc de forma obligatòria, tenen prohibit parlar pel mòbil, portar auriculars, circular per les voreres, les vies interurbanes, autovies i túnels urbans. Per zones de vianants han d’anar a baixa velocitat.

Més informació:

L’Ajuntament sancionarà els patinets elèctrics que circulin per la vorera a partir del 13 de gener

La nova norma sobre els patinets, en 8 claus

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bànner o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: un patinet elèctric. Autor: David B.