Foto portada: els tres periodistes impulsors del programa. Foto. ACN.

Campanya de micromecenatge per finançar un programa sobre els processos d’independència en l’àmbit municipal

Tres periodistes han posat en marxa una campanya de micromecenatge, a través de la plataforma Verkami, per finançar la primera temporada de tres capítols d’un programa de televisió que expliqui els processos d’independència en l’àmbit municipal. Entre ells, Badia o Bellatera.

El projecte, que té per títol En procés, preveu mostrar com s’han segregat 13 pobles des del restabliment de la democràcia. El programa pilot sobre Vilanova del Vallès s’emetrà el 14 de març a través de les xarxes socials i a la web del projecte. L’aportació mínima per finançar la primera temporada és de 10 euros i la màxima és de 500 euros segons les recompenses. La campanya de finançament aspira arribar a recollir 5.232 euros i acaba el 13 d’abril. Alguns dels pobles catalans que s’han segregat d’altres municipis són Vilanova del Vallès, Badia del Vallès, Bellaterra, Salou, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Medinyà, Salt, Sarrià de Ter o Sant Miquel de Balenyà.

A Catalunya s’han produït un total de tretze processos d’independència des del restabliment de la democràcia. Han estat processos molt diversos i s’han fet via referèndum, via unilateral o via amistosa amb l’altra part implicada. També s’han produït processos fallits o processos que encara ara estan en curs.
El projecte de televisió En procés vol explicar la història d’aquests pobles. L’objectiu és
descobrir les diferents fórmules de la independència sense haver de sortir de Catalunya. El
programa s’emetrà on line a través del lloc web www.enproces.cat i a través de les xarxes
socials del programa.

Per fer-ho realitat, s’ha engegat una campanya a través de Verkami per aconseguir els fons
necessaris per fer una primera temporada de tres capítols, on s’explicaran tres processos
d’independència diferents.

Foto portada: els tres periodistes impulsors del programa. Foto. ACN.