Foto portada: les aeronaus, a l'Aeroport de Sabadell. Foto: @aena via Twitter.

El moviment veïnal, sobre l’accident aeri mortal: “és la crònica d’un accident anunciat”

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès denuncia que el darrer accident mortal de l’Aeroport de Sabadell no és més que la “crònica d’un accident anunciat”. El moviment veïnal creu que les administracions estatal, autonòmica i local han actuat amb “negligència” en relació a la instal·lació aeroportuària. 

L’entitat aplega les federacions d’associacions veïnals de Sabadell, Sant Quirze, Badia i Barberà, entre altres com Cerdanyola i Santa Perpètua de Mogoda. Recorden les llargues reivindicacions de protesta, per exemple l’any 2005, contra els “perills potencials” de l’aeroport i com es va constituir una comissió per abordar els problemes de seguretat i salut amb els municipis limítrofs. La comissió ha estat anys sense reunir-se perquè no es va convocar, tot i que darrerament sí s’ha convocat.

 

“S’ha posat de manifest l’opacitat en la informació sol·licitada respecte a la seguretat plantejades per la coordinadora del moviment veïnal. Mai ens han donat respostes creïbles ni acreditades sobre els controls de les revisions i manteniment i dels controls als propis pilots”, asseguren en un comunicat.

 

L’entitat veïnal creu que els responsables públics no estan actuant amb diligència i demanen que les reunions deixin de ser formals i passin a ser operatives. “Cal assumir el potencial i real perill que suposa l’aeroport per als municipis propers”, diuen.

Replantejar l’Aeroport

De fet la coordinadora creu que caldria replantejar-si la utilitat i els beneficis de l’aeroport i si les 75 hectàrees que ocupa no podrien ser usades per un altre tipus d’equipament, com un hospital, residències públiques o habitatges socials.

Foto portada: les aeronaus, a l’Aeroport de Sabadell. Foto: @aena via Twitter.