Renfe. Autor: David B.

Barberà, Badia, Cerdanyola, Ripollet i Sant Cugat passaran a ser zona 1

18 municipis que estan a la segona zona tarifària del transport públic metropolità passaran a integrar la primera zona de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMT), que és la més econòmica. Entre ells, hi ha de propers a Sabadell: Barberà, Badia, Cerdanyola, Ripollet i també Sant Cugat. A canvi, però, la ciutadania haurà de pagar l’impost metropolità, fins ara congelat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que l’objectiu “és compartit” entre l’Àrea Metropolititana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Colau ha dit que fa temps que es treballa amb aquest objectiu perquè “volem que hi hagi un transport públic a la ciutat real que és la ciutat metropolitana” per “caminar cap a la zona única”. Els 18 municipis que s’incorporaran a la Zona 1 no són tots els que actualment estan a la segona zona tarifària.

Nou impost

La mesura serà aprovada al plenari de la corporació metropolitana dimarts 16 d’octubre i després l’ATM haurà d’aprovar el nou mapa tarifari, segons explica avui el diari El País, que afegeix que en contrapartida els 18 municipis hauran d’assumir un nou impost. De fet, és l’impost metropolità, que estava congelat per als municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que no estiguessin encara a la primera corona de transport. En definitiva, amb aquests canvis que encara s’han d’aprovar aquelles persones que utilitzin el transport públic en sortiran beneficiades. Aquells que no l’usin, pagaran més.

Foto portada: estació Sabadell Sud de RENFE.