Via Tren Sabadell

Primer pas del Pla de mobilitat del Vallès

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha obert aquest dilluns la licitació de la redacció del Pla de mobilitat del Vallès Oriental i Occidental. El document analitzarà si les infraestructures actuals, tant de carretera com de ferrocarril, són funcionals i com es pot potenciar la mobilitat sostenible.

La Generalitat assegura que tant el Vallès Occidental com l’Oriental concentren una important demanda interna, a la vegada que també de connexió amb altres zones. Així el document farà una proposta d’eixos i actuacions per tenir un sistema de transport públic competitiu. Es considerarà la xarxa de tren, la d’autobusos interurbans, els intercanviadors, els park&ride i les polítiques d’aparcament urbà. A més, establirà criteris per intervenir a la xarxa viària.

En la fase de redacció, es farà un programa de participació ciutadana, que comptarà amb comissions de seguiment i participació, formades per representants institucionals, amb membres de les entitats i associacions i la societat civil. També es crearà un web específic com a espai de consulta i participació. La redacció del ple i de l’informe d’avaluació ambiental estratègica té un termini de redacció de sis mesos.

Foto portada: vies del tren.