Foto portada: Pedro Sánchez, a la dreta, a Sabadell, el juny de 2014. Autor: J.d.A.

A presó un home de Terrassa que volia matar Pedro Sánchez per “rojo de mierda”

Un veí de Terrassa va ingressar a presó el 21 de setembre per voler matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, segons ha avançat Público i han confirmat a l’ACN fonts judicials. Els Mossos d’Esquadra han explicat que l’home tenia un arsenal d’armes de foc, que van ser intervingudes en el moment de la detenció. En concret van trobar 16 armes curtes i 6 llargues. El detingut és un expert tirador de 63 anys, vigilant de seguretat.

El diari relata que pensava atemptar contra Sánchez com a revenja per la decisió del govern espanyol d’exhumar les restes del dictador Francisco Franco. Público relata que el detingut practicava en un club de tir olímpic del Vallés i era capaç de construir i modificar armes curtes i llargues. Tenia llicència d’armes per la seva professió i per la seva afició esportiva. Freqüentava ambients d’ultradreta però no tenia antecedents policials. Canviava sovint de feina, sempre en l’àmbit de la vigilància nocturna.

Quan els Mossos el van detenir el 19 de setembre van trobar 16 armes de foc curtes i sis llargues, incloent un fusell, un subfusell i quatre rifles d’altíssima precisió. Al cotxe tenia dues pistoles, una d’elles modificada i il·legal.
Segons ha confirmat la policia, l’home va confessar les seves intencions en un grup de Whatsapp, on va reclamar ajuda per conèixer l’agenda de Sánchez, argumentant que no sabia com buscar-la. Deia que no li importava ser detingut i que estava disposat a “sacrificar-se per Espanya”. Titllava el president del govern espanyol de “rojo de mierda“.

Una de les usuàries del grup va alertar els Mossos, que van començar la investigació en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Quan van saber de la seva destresa amb les armes és quan van demanar l’ordre d’entrada, registre i detenció.

El TSJC ha assenyalat que les diligències van passar pel jutjat número 4 de Terrassa, que va acordar el 21 de setembre la presó provisional del detingut. Posteriorment, el jutjat número 3 d’instrucció va ratificar la presó sense fiança el 4 d’octubre. L’Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista. El detingut està ara a la presó de Brians 2.

Foto portada: Pedro Sánchez, a la dreta, en un acte electoral a Sabadell l’any 2014. Autor: J.d.A.