Pancarta

Identifiquen vuit persones per intentar retirar la pancarta de l’Ajuntament

La Policia Municipal de Sabadell ha identificat vuit membres dels moviments Groc Enlloc i Brigada 155, tots ells de fora de la ciutat, que van intentar despenjar amb una perxa la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament.

Els fets van tenir lloc la matinada de dilluns quan aquest col·lectiu va arribar amb la cara tapada a la plaça Sant Roc i es va encarar als agents de seguretat que custodiaven la casa de la vila.

Els policies van demanar reforços i van desplaçar-se fins el lloc diverses patrulles. En un vídeo que els autors dels actes han difós a través de les xarxes socials es veu com es van viure alguns moments de tensió i com els ciutadans van amenaçar amb denunciar l’Ajuntament per prevaricació i malversació.

Els sindicats defensen l’agent que custodiava l’Ajuntament

Els sindicats CC.OO i UGT han sortit en defensa de l’agent que custodiava l’edifici consistorial i mantenen que “no permetrem cap acte que s’executi dins un caire d’hostilitat manifesta, nocturnitat, disfressa i enfrontament amb superioritat numèrica”. Les centrals sindicals defensen la professionalitat d’un agent amb “gairebé 40 anys de professió i un full de serveis impecable”. D’altra banda, mantenen que l’actuació policial va ser “ajustada a dret i proporcional donada la situació de tensió i enfrontament que aquests individus van generar”.  Finalment, les centrals exigeixen al govern municipal i la direcció del cos una resposta jurídica “contundent”.

Foto portada: pancarta que penja a la façana de l’ajuntament de Sabadell. Autor: David B.