Foto portada: Castellet, als Jocs.

Queralt Castellet, setena a la final olímpica

Queralt Castellet s’ha hagut de conformar amb la setena plaça a final de mig tub dels Jocs Olímpics. La jove nord-americana Chloe Kim, de 17 anys, es va endur el triomf amb una puntuació de 98.25.

L’americana d’origen coreà no va acusar els nervis de la seva primera final olímpica. A la primera mànega ja es va deixar el triomf pràcticament assegurat amb una ronda de 93.75. Encara que ningú ho va poder igualar, va rubricar la seva victòria amb una tercera ronda de 98.25 que va portar el deliri a les grades. La xinesa Jiayu Liu es va penjar la plata amb 89.75, mentre que la nord-americana Arielle Gold va tancar el podi amb 85.75.

Queralt Castellet no va aconseguir entrar en la lluita per les medalles. Va començar amb un repertori conservador que li va valer 59.75. Castellet va millorar a la segona, però es va quedar en 67.75, insuficient per entrar entre les cinc primeres. El bronze passava per superar de llarg els 80. Calia arriscar i ho va fer. Va treure el seu millor repertori en la tercera mànega. Estava en camí d’aquest gran resultat, però una caiguda en el truc final va tirar per terra totes les seves opcions.

Castellet, després de la seva participació.
Castellet, després de la seva participació.

El setè lloc, en tot cas, és el millor resultat de la rider en les seves quatre participacions olímpiques i li atorga el primer diploma de la seva carrera i el novè per a l’esport espanyol en els Jocs Olímpics d’Hivern (sense comptar les dues medalles). Havia dit en la prèvia que arribava en el seu millor moment, però lamentablement no ha pogut complir el seu objectiu.