Foto portada: un vehicle de la Policia Municipal, difonent el missatge. Autor: David B.

[Vídeo] Policia Municipal, per altaveu: “ajuda’ns i queda’t a casa”

  • Cinc denúncies per vulnerar les restriccions de l’estat d’alarma
  • Una quinzena d’avisos a comerços, bars i restaurants per estar oberts. 

“Ajuda’ns i queda’t a casa”. Així acaba el missatge que diferents patrulles de la Policia Municipal aniran difonent per la megafonia dels cotxes patrulla al llarg i ample de la ciutat en els propers dies. Han començat aquest dimarts. 

“Sortiu només si heu d’anar a la feina. Recordeu que la millor prevenció és evitar el contacte amb altres persones”. Aquest missatge es va repetint, en català i castellà, a diverses vies de Sabadell i s’anirà repetint més a partir d’ara. D’aquesta forma el cos policial vol sensibilitzar la ciutadania que cal (no és una recomanació sinó una obligació) reduir al màxim la mobilitat: només per anar i tornar de la feina (qui hi hagi d’anar presencialment), comprar béns bàsics, anar al banc, a cuidar d’algú i no gaires opcions més. També passejar els animals de companyia, que els més inquiets estan aprofitant d’allò més per sortir al carrer.

Cinc sancions

La Policia Municipal ja està sancionant. Cinc denúncies entre dilluns i dimarts per moure’s pel carrer sense justificació o per veure alcohol a la via pública en ple estat d’alarma. La sanció es tramitarà però la mínima és de 100 euros per cap. Per exemple, un ciutadà que va comprar una llauna de cervesa en un ultramarins de la zona sud i la prenia al carrer xerrant amb amics. Denunciat. Una quinzena de notificacions també a comerços, que s’han trobat oberts, segons precisen fonts municipals.

El cos espera que tant les denúncies com els avisos es vagin reduint mica en mica, ja que encara, diuen, alguns ciutadans i comerciants no saben ben bé si poden anar pel carrer o tenir la seva activitat en marxa.

Foto portada: un vehicle de la Policia Municipal, difonent el missatge. Autor: David B.