La Santa Espina

‘La Santa Espina’ per celebrar la Diada de 1714

  • La producció de la pel·lícula s’ha fet gràcies a un equip desinteressat i amb molta bona voluntat.

  • La gravació s’ha realitzat durant cinc mesos, en jornades de 12 hores cada diumenge.

L’agrupació cultural Ofemsó que agrupa a associacions sabadellenques que estan implicades amb la cultura catalana, estrena la pel·lícula La Santa Espina al teatre municipal de la Faràndula aquest dissabte a les 21 hores.

Aquest dissabte 13 de setembre a les 9 del vespre, s’estrenarà el film La Santa Espina, una pel·lícula que adapta el text original d’Àngel Guimerà estrenat a l’any 1907 en versió teatral, explicat en forma de rondalla i sota el punt de vista d’un nen. El director del la pel·lícula, Hèctor Romance, ha comptat amb els actors Marc Lorenzo, Cristina López, Mònica Portillo i Francesc Rocamora per donar vida als personatges vistos a través dels ulls del jove pastor Gueridó.

Tant el vestuari, com la fotografia, com el decorat, s’han utilitat tonalitats molt vistoses. Hem incorporat algunes escenes d’acció un tant còmiques per a fer-ho entretingut i amè”, assegura Romance.

El director del film afirma que “amb aquest projecte i coincidint amb el moment polític que hi ha en aquests moments, tenim l’oportunitat poder fer arribar a una nova generació aquesta rondalla i sardana que dóna nom al film, i que va ser reprimida durant molts anys, només per ser un cant a la llibertat”.

La música ocupa un lloc important dins de la producció de la pel·lícula, utilitzant les partitures originals d’Enric Morera, la direcció musical ha estat a càrrec de Frederic Oller i la direcció de fotografia Javier Rueda.

Què és l’Agrupació Ofemso?

L’agrupació Ofemsó és una organització que agrupa diferents entitats sabadellenques que estan implicades amb la cultura catalana. Està presidida per Manuel Torrell i formada per l’Orfeó de Sabadell, Joventut de la Faràndula, Esbart Sabadell Dansaire, el grup sardanista Mirant al cel, Sabadell Sardanista i Òmnium Cultural. La seva finalitat és promoure, organitzar i col·laborar en l’espectacle institucional commemoratiu de l’Onze de setembre de 1714.

Foto portada: Un moment de la gravació al castell de Can Feu. Autor: Cedida.

Comments are closed.