Peter Pan

La Faràndula acull un Peter Pan d’alçada

  • Joventut de la Faràndula estrena Peter Pan satisfent el públic familiar amb una obra amena i vistosa.

  • Es representaran cinc sessions més al teatre sabadellenc: dissabtes i diumenges a les 18 hores.

Joventut de la Faràndula tanca la temporada teatral amb una aposta marca de la casa: teatre de qualitat per a tota la família. La increïble història de Peter Pan, estrenada aquest dissabte, compleix a la perfecció aquesta fórmula, afegint-hi música i impacte visual.

La increïble història de Peter Pan és una clau de volta al clàssic infantil de James Barrie, de la mà d’Arnau Solsona i l’equip de l’entitat cultural sabadellenca. Dirigida a un públic familiar, compleix a la perfecció la seva finalitat afegint-hi dos aspectes especialment destacables: per un costat, l’encert musical, amb cançons fetes per a l’ocasió de Joan Colomo, Els Catarres, Sense Sal o Lluis Oliva, que complementen les interpretacions i afegeixen ritme al text. Per altra banda, l’escenografia transporta amb austeritat però gran resolució al Món del Mai Més (per exemple, amb un visual joc de paraigues), el mar dels pirates o la casa de Londres on viuen els tres germans protagonistes. La il·luminació, molt treballada, acaba de fer volar la imaginació de l’espectador dins d’un món on tot és joc i ningú es fa gran.

L’entitat sabadellenca fa una demostració de pedrera a Peter Pan, donant molt joc als infants del Taller de Teatre Infantil. Els pirates donen un punt d’hilaritat, arribant al màxim en la seva aparició en escena a cop de rumba, i tant el capità Garfi, Boi Sagrera, com Starkey, Albert Grimau, sobresurten en les interpretacions, apropant-se a l’enfoc del clàssic cinematogràfic dels anys 90. Comparat amb el classicisme del vestuari de Garfi o de Campaneta, inconfusibles, desentona el del jove heroi de l’obra, Peter Pan, sense l’habitual verd ni el barret amb que tothom l’associa. El jove Joan Blázquez mostra un bon joc d’espases i equilibri en un paper molt mogut, tot i que és més planer en la interpretació del text.

En resum, però, una història coneguda, ben resolta, amb una música destacable i d’alt impacte visual, que capta l’atenció de petit i grans, i fa volar el rellotge durant les gairebé dues hores que dura la representació. Una bona proposta per a les tardes familiars amb cinc opcions més durant les properes setmanes.

Foto portada: Els tres germans londinencs, viatjant cap al Món de Mai Més. Autor: David B.

Comments are closed.