Oriol Junqueras, a Sabadell , l'any 2015, amb Juli Fernàndez i el llavors diputat Marc Sanglas. Autor: David B.

‘Carta a Oriol Junqueras’, per Juli Fernàndez

ARTICLE D’OPINIÓ
Juli Fernàndez, regidor i candidat a les primàries d’ERC Sabadell

Estimat amic Oriol,

Espero que segueixis fort i convençut, com em demostres sempre a les teves cartes. Aquest diumenge vam estar amb la Neus, els nens i els teus amics i amigues de Sant Vicenç reclamant la vostra llibertat, una vegada més i com farem, les vegades que calgui, fins que estigueu a casa amb nosaltres.

T’escric en aquesta carta, que faig pública a tots els sabadellencs i sabadellenques, el que m’agradaria dir-te en persona. Però m’és impossible, perquè davant la teva valentia, el teu compromís i la teva fidelitat al poble de Catalunya, complint amb el seu mandat i fent possible que poguéssim votar l’1 d’octubre, el Govern del PP, amb la complicitat de Cs i PSOE i les estructures més reaccionàries, autoritàries i venjatives de l’Estat, et mantenen empresonat.

L’agressió a la democràcia i als drets individuals i col·lectius que tu i la resta de companys i companyes a la presó i a l’exili patiu, no ens fa abaixar el cap i desistir, sinó tot el contrari. Com tu sempre dius, som els que mai ens rendim, i persistim, persistim i persistim perquè no hi ha una altra, fins a la victòria!

Amic Oriol, ens coneixem bé. Són més de quinze anys ja, en diferents espais però sempre compartint objectiu: la millora de la vida de la nostra gent, dels nostres veïns i veïnes. La teva feina a Sant Vicenç dels Horts ha estat un referent que hem seguit. L’únic que tenim la gent normal és el nostre vot, i som responsables de la defensa dels interessos i les necessitats de la gent de les nostres ciutats. De tota, ens hagin votat o no.

Saps que compartim la passió per la nostra gent, per les nostres ciutats, pel nostre País, per intentar sempre ajudar i trobar solucions als reptes. I ho hem fet. En la darrera etapa, amb tu fent de Vicepresident i jo fent d’alcalde, hem fet possible impensables. M’has hagut de patir com l’alcalde que sempre reclama. Com diu la presidenta de la Diputació, “ets l’alcalde que més demana de la província”. No ha sigut fàcil i recordo el dia que vam acordar el soterrament i em vas dir: “Ara, quan em saludis, després de dir-me “Hola”, la salutació no vindrà seguida de “hem de fer el soterrament, és el moment, ho hem de fer ara!”.

També saps que Sabadell és una ciutat reflex del País. Feta des del no-res, una ciutat treballadora, avançada, sempre a l’avantguarda social i democràtica. Va ser el gran far de l’antifranquisme, dels primers anys de la democràcia i hem tornat a ser ara el far del republicanisme, posant per davant de tot el bé comú i defensant els drets dels nostres veïns i veïnes. Al cap i a la fi, avançant el que serà la República quan la consolidem. Sabadell, n’estic convençut, serà una peça clau en aquesta consolidació.

I és en aquest moment, esperançador però dur, de dificultats que cal convertir en oportunitats, que la ciutat i el país necessita a tothom. Per això, després d’haver-ho parlat amb l’Anna i consensuat amb el Pau (que m’ha posat la condició que l’he de veure més que els dos anys que vaig fer d’alcalde) torno a estar disposat a liderar la ciutat, la Sabadell Republicana.

Com t’escrivia al principi, m’hagués agradat dir-t’ho en persona, poder-te fer una abraçada i compartir la visió del moment. Crec saber què em diries: estima a tothom, amplia, fes que tothom es vegi reflectit a la nostra llista, la llista més semblant a la ciutat. I és el que farem. L’Espai Republicà guanyador, un espai on totes aquelles persones de la ciutat que vulguin avançar, millorar, estar orgulloses de la ciutat, construir i defensar els drets i el lideratge de la ciutat hi seran benvingudes. Un projecte de ciutat que volem viva, oberta al riu, transformant entrades, connectant parcs, fent de Sabadell la ciutat desitjada per viure. I això vol dir estudiar, treballar, gaudir, estimar. Seguim amb el Nou Sabadell en marxa.

Ho farem, Oriol, et deixo el meu compromís per escrit de presentar-me per tornar a fer d’alcalde de Sabadell per liderar la transformació i millora de la ciutat i contribuir a l’assoliment de la República social, lliure i de tothom, i ser, una altra vegada, i segons les teves paraules, “el teu alcalde preferit”.

Una forta abraçada.

Comments are closed.