15 concerts per a una Festa Major

Ferreteria Feu patrocina aquesta informació

Macaco serà el cap de cartell de la Festa Major 2018. Però més enllà de la música de Daniel Carbonell, hi ha altres concerts, tant a l’Eix Macià, principal escenari dels concerts, com a la plaça Sant Roc, l’Estruch o l’Envelat del Passeig de la plaça Major. 

Aquest és un resum dels concerts que podeu seguir des del divendres 6 de setembre fins el final de la festa. Els concerts us els presentem en ordre cronològic.

1. Prozak Soup, Was i Dj Magenta a la nit electrònica

Les Barraques, a l’Eix Macià, arrencaran musicalment parlant amb la Nit electrònica, divendres 7 de setembre a partir de les 22 hores. Prozac Soup presentaran el seu quart disc, Very Empastre.

A les 23.30 hores serà el torn dels bascos Was (abans We Are Standard) que presenten Gau Ama. Finalment, Dj Magenta posarà el colofó a la jornada amb From Cumbia to Electropikal.

2. Cherry & The Ladies

Cherry & The Ladies aspira a recuperar el so clàssic de les girl bands del rock and roll, amb les dècades centrals del segle XX com a moment de màxim apogeu. Actuaran divendres 7 de setembre a les 22.30 a la plaça Sant Roc, on l’any passat ho va fer la sabadellenca Nora Norman i fa dos anys, amb una acústica infernal, els Blaumut.

Les referències de Cherry & The Ladies, grup format per sis membres, van des del blues al swing, el rock and roll més clàssic i el rhythm & blues.

3. Música dels 80 al Passeig

L’envelat, al Passeig de la plaça Major, viatjarà la nit de divendres a dissabte cap als anys 80 del segle passat, amb La Glamour Band, amb un directe que s’anuncia com explosiu i un xou per a joves i no tan joves que repassa els hits més sonats dels 70, els 80 i els 90. Prèviament, a les 21.30 hores hi haurà actuat L’Orquestra El Piropo, de tango argentí.

4. Lluis Coloma Trio

Clàssic entre els clàssics a la Festa Major, Lluis Coloma torna amb el seu nou treball d’estudi, de la mà de Marc Ruiz al groove i Manolo Germán al contrabaix. El boogie woogie torna a la festa. Divendres 7 de setembre a la mitjanit al pati de l’Estruch. Després de Coloma actuaran fent versions dels 60 Aisha Fay & The Ray-Band.

5. Ramon Mirabet

Ramon Mirabet comença una nova gira amb un espectacle renovat i un enfocament més energètic. Presentarà el que serà el seu tercer disc, i que recopila els principals èxits de Happy Days i Home is where the heart is.

Es considera un artista amb gran projecció. Actuarà dissabte 8 de setembre a partir de les 21 hores a l’Eix Macià.

6. Macaco, cap de cartell

La cara més coneguda dels concerts de Festa Major aquest any és, clarament, Macaco, que prepara nou disc per al 2019, Back to the jungle, i farà un tast a Sabadell. El seu primer single, Valientes, ja ha estat presentat. Rumba, reggae i dub es donen la mà, amb més guitarres. S’esperen milers de persones a l’Eix Macià.

Després de Macaco, cap a les 1.30 hores, la banda igualadina JoKB porta la seva #FestaCamaleònica a l’EspaiConcert de l’Eix Macià. Mestissatge i funky a l’espera del proper disc del grup.

7. Bolero, tango i Salsa a Sant Roc

El concert de dissabte a la nit a la plaça Sant Roc estarà protagonitzat per la Banda de Música de Sabadell, a ritme de conga, bolero, tango i samba. Dos gardenias… i altres èxits llatins. A partir de les 22 hores. A partir de les 23 hores, però a l’Envelat, l’orquestra Agustín Aspa i el seu grup Habana posaran música al Racó Cubà.

8. Xocolata Express en viu!

Per segon any consecutiu el veterà programa de Ràdio Sabadell dedicat al pop i rock alternatiu es presenta en format de directe al pati de l’Estruch. Hi actuaran tres bandes de la ciutat. A partir de les 19 hores, diumenge 9 de setembre.

9. Nit de Barraques

Diumenge 9 de setembre a partir de les 22 hores hi haurà tres concerts a l’escenari de l’Eix Macià. Obrirà el foc Balkan Paradise Orchestra (BPO), amb 10 dones instrumentistes de vent i percussió que comparteixen la passió per la tradició balcànica. A partir de les 23.30 hores serà el torn de Xavi Sarrià, en solitari. És el guitarrista d’Obrint Pas, en solitari des de l’any passat, va publicar el seu primer disc, Amb l’esperança entre les dents, que presentarà a Sabadell: “la música i les paraules em van salvar la vida. I les vaig usar per combratre els fantasmes que m’assetjaven”, assegura.

Finalment, a partir de les 1.30 hores, posaran el punt i final a la nit els maresmencs Ebri Knight amb la seva gira #GuerrillaTour.

10. D’Kantaka & Sabadell Connection

D’Kantaka portarà el seu flamenc fusionat amb temes llatins a la plaça Sant Roc, diumenge 9 de setembre a partir de les 22 hores.

11. La Coordinadora de Músics, a l’Estruch

El tradicional concert de la Coordinadora de Músics tindrà lloc el 9 de setembre a les 23 hores al pati de l’Estruch. Hi actuaran quatre grups: La Tentación, Amígdala, Belmont’s Revenge i Terror Mundi.

12. L’esperit d’Amy Winehouse i dels Red Hot Chili Peppers a l’Estruch

Dos concerts de versions per a la nit de dissabte a l’Estruch. A partir de la mitjanit The Amy’s Soul rememora el glam de l’artista londinenca, amb un tribut al directe al Shepherd’s Bush Empire de Londres, icònic pels fans de Winehouse. Completarà la nit Californicators amb un tribut als Red Hot Chili Peppers.

13. Ai, Ai, Ai a l’Envelat

El grup Ai, Ai, Ai sobrepassa el quart de segle de vida i ho farà a l’Envelat, diumenge 9 de setembre a la mitjanit. Rumba catalana capitanejada per Rafalito Salazar.

14. Concert de corals

El tradicional concert de corals de Sabadell té un any més espai al programa de la Festa Major. Dilluns 10 de setembre a les 19.45 hores, amb la Coral Talia, Coral Estralla Daurada, Coral La Tresca i Coral Al·leluia.

15. La Salseta posarà el punt i final

De nou La Salseta clourà la festa, després del castell de focs al parc de Catalunya, dilluns 10 de setembre a la nit. Tres hores de ball repartida en dues parts. Primer swing, pasdoble, vals, rumba, merengue, bolero i roll pensat per a un públic de mitjana edat. En segon lloc, la part més moderna, amb funk, reggae, ska i rock clàssic, amb versions de Rolling Stones, Queen, Ramones o The Clash.

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Xavi Sarriá, Ramon Mirabet, Cherry and the ladies, Prozak Soup i WAS.

Comments are closed.