Foto portada: Lluis Llach, al 1976 en un concert al Camp Nou.

La revista ‘Enderrock’ celebra a Sabadell els seus 25 anys

  • L’Estruch ha acollit la projecció del documental Les cançons del 68 en el marc de la celebració d’aquest aniversari.
  • Paral·lelament, l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 acull una exposició dedicada a la Nova Cançó.

La revista Enderrock celebra el seu quart de segle amb una gira que  fins ara els ha portat a Brussel·les, Girona, Breda o Manresa, i ara ha  recalat a Sabadell. Aquest dimecres 3 d’octubre, Joaquim Vilarnau (coordinador del número especial de la revista), acompanyat de la regidora de Cultura Montserrat Chacon, han fet la presentació del documental, nascut per homenatjar el 50è aniversari de les revoltes de Maig del 68.

Amb entrevistes als autors d’una desena de grans cançons popularitzades aquell any, és un retrat fidedigne de la societat de l’època, que ja començava a albirar la fi de la dictadura franquista, contagiada pels aires de llibertat que venien d’Europa. Les cançons seleccionades en aquest document gràfic són L’estaca de Lluís Llach, Què volen aquesta gent? de Maria del Mar Bonet, Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat, Petita festa de Toti Soler, Noia de porcellana de Pau Riba, L’home dibuixat de Jaume Sisa, L’home de carrer de Quico Pi de la Serra, Les rondes de vi de Jaume Arnella, La fera ferotge d’Ovidi Montllor i D’un temps, d’un país de Raimon.

Tots aquests intèrprets, a excepció del desaparegut Ovidi, i de Raimon, ja retirat de la vida publica, participen al documental explicant els seus records sobre el que van significar aquells temps de lluita, les diferencies entre els Setze Jutges i el Grup de Folk, i altres anècdotes.

Probablement la mes simbòlica d’aquestes cançons, L’Estaca, ha tingut un espai especial a la xerrada, on s’han destacat  la vigència del tema encara avui en dia i les múltiples versions existents arreu del mon. El documental pot trobar-se a les llibreries juntament amb el darrer numero de la revista Enderrock.

Foto portada: Lluis Llach, al 1976 en un concert al Camp Nou.

Comments are closed.