L’impacte social dels petits gestos empresarials

‘Empresa amb Vàlua’ és el dia en que les entitats del Tercer Sector de Sabadell reconeixen un seguit d’empreses per la seva col·laboració. El dia 23 la Fira de Sabadell n’acull la segona edició. L’objectiu: agrair a les empreses els seus esforços en clau social i alhora, convidar a d’altres negocis a col·laborar amb les entitats.

Les entitats de la Plataforma Vàlua, tot i treballar per beneficiàries molt diverses, tenen en comú que es centren en col·lectius en risc d’exclusió social. I en parlar dels diferents tipus de col·laboracions amb empreses, totes les entitats estan d’acord en que els petits gestos marquen la diferència.

Càritas posa èmfasi en les donacions de roba, aliments i joguines que els fan algunes escoles de la ciutat. Les tècniques destaquen que gràcies a les aportacions “persones sense llar de Sabadell poden suplir cada dia la seva mancança total de serveis bàsics”.

Treballar canvia la vida

La Yolanda té quatre fills i necessitats econòmiques. Després d’una formació, va ser seleccionada i contractada.

“És una persona predisposada i complidora, i la col·laboració amb Aigües Sabadell va ser de gran ajuda, tant a nivell de recursos com emocional”, destaquen des d’ActuaVallès. L’entitat centra l’activitat en temes de VIH, l’exclusió social, la sexualitat, els feminismes i les diversitats de gènere.”

eCom valora col·laboracions amb empreses com Infor Consum, en forma de formacions o pràctiques no laborals per a persones amb discapacitat física. Les tècniques posen en rellevància que “quan comencen a treballar, la seva qualitat de vida millora: se senten útils, realitzats i més inclosos a la societat”.

El pa que motiva i alimenta la inserció

L’associació Êthos té un projecte conjunt amb la Fleca Roca, fent tallers d’elaboració de pa per les persones en procés de rehabilitació d’addiccions. A més, també fan activitats terapèutiques que les tècniques qualifiquen d’”extraordinàries”. Amb accions com aquesta, el programa de Joves “Aixeca’t” fomenta la motivació cap al món laboral entre les usuàries d’Êthos.

També relacionat amb l’elaboració de pa, l’escola Xalest ha engegat un Programa de Formació i Inserció com a auxiliar de Fleca i Pastisseria, dirigit a alumnes amb dificultats per integrar-se en el sistema educatiu ordinari. Xalest destaca que “la predisposició al treball, la puntualitat i l’esforç dels alumnes obren sovint la possibilitat de contractació”.

Una altra sinergia a ressaltar és la col·laboració d’iSabadell amb Vàlua. El mitjà online cedeix l’espai El racó de Vàlua perquè les notícies de les entitats del tercer sector arribin a més ciutadanes.

Impacte positiu

Aquests són alguns dels molts exemples de l’impacte que poden tenir les aportacions de les empreses per ajudar a les persones en risc d’exclusió social. Per aquest motiu, a més de les ja esmentades, Andi Down, Esquitx, CIPO, Creu Roja, Cerma Acoge, Main, Atendis, Secretariado Gitano i Grandalla també faran reconeixement a negocis amb que col·laboren.

Comments are closed.